BelOrta

BelOrta, een van de meest gereputeerde groente- en fruitveilingen in ons land, staat bekend voor Belgische producten van topkwaliteit. De producten die er geveild worden, komen vers van de telers uit de buurt, maar voor het leveren van de beste kwaliteit gaan ze bij BelOrta echter héél ver. Marc Cools, Technisch Bedrijfsleider en Preventieadviseur, vertelt over de drang naar het leveren van de beste kwaliteit én over de succesvolle samenwerking met Motrac Handling & Cleaning.
Case-Food-BelOrta
DE LOGISTIEKE UITDAGING
BelOrta begeleidt haar leden hoofdzakelijk in de verkoop van meer dan 125 groenten- en 25 fruitvariëteiten, maar keurt ze in eerste instantie nauwlettend op kwaliteit, gewicht, grootte en kwantiteit. Zo wordt bijna 40% van alle Belgische tuinbouwproducten, verhandeld via het veilingwezen, bij BelOrta verkocht. “En met dergelijke gigantische volumes is een feilloze interne logistiek een absolute vereiste”, verzekert Marc ons.

“Om de versheid van de producten te kunnen garanderen, moeten ze onmiddellijk na verkoop beschikbaar zijn aan de standplaatsen van de kopers. Wat dat betreft, verwacht ik niets minder dan een geoliede machine, letterlijk en figuurlijk.
DE OPLOSSING VAN MOTRAC
“Onze heftruckvloot samenstellen, doen we in functie van een aantal factoren, zijnde het hefvermogen, de duurzaamheid en de productiviteit - dat het allemaal elektrische heftrucks zijn, spreekt uiteraard voor zich in de voedingsindustrie. De meeste heftrucks zijn van het type E50/600HL, aangevuld met enkele heftrucks van het type E30/600HL. De palletten die getransporteerd moeten worden vragen immers een hefvermogen van 3 tot 5 ton. Alle machines zijn voorzien van dubbele vorken, die bij de 5-tonners zelfs 2400mm lang zijn (en niet de normale 1150mm). Daardoor verzetten ze niet 2, maar 4 palletten tegelijk.”

 Technisch medewerker Yves Van Geysel weet dat de heftrucks vaak in shiften werken van 6u ‘s ochtends tot 18u ‘s avonds. “Maar afhankelijk van bijvoorbeeld de drukte op de veiling of de tijd van het jaar, durft die duur al wel eens te variëren. De enige constante die we vragen is echter de kwaliteit van deze machines. Ze moeten veel meters overbruggen, van stock tot standplaats en terug, zonder in te boeten aan productiviteit. Tot op vandaag loopt onze vloot als een trein en dat is van cruciaal belang om van de veiling elke dag weer een succes te kunnen maken en zo onze ledenproducenten tevreden te stellen.”
Logo darta

Food

d'Arta

“Onze werknemers willen gewoon niets anders meer: voor iets anders dan Linde trekken ze hun neus op.”

logo Brouwerij Anders

Food

Brouwerij Anders!

"In onze warme kamer hebben we weinig ruimte om te manoeuvreren. [...] De korte draaicirkel van de Linde reachtruck R14X is daarom een godsgeschenk."

Logo Galler

Food

Galler Chocolatier

“Ergonomie en duurzaamheid zijn belangrijk, maar de betrouwbaarheid die Linde daar aan toevoegt, maakt voor mij het verschil.”