Bocholter Brouwerijmuseum

Van 13 tot en met 15 november vindt in Nürnberg (Duitsland) de BrauBeviale plaats, dit jaar de belangrijkste vakbeurs over de procesketen van de drankenindustrie. Bezoekers uit heel Europa zullen hier niet enkel de modernste technologieën uit de industrie kunnen bewonderen, maar ook een blik werpen op toestellen die de geschiedenis vormgegeven hebben. Een unieke machine werd recent opgehaald bij het Bocholter Brouwerijmuseum, een taak waarbij beroep werd gedaan op onze Linde Rental Solutions.
Bocholter Brouwerijmuseum;
Het Bocholter Brouwerijmuseum 

De eerste fase van het Museum werd in 1979 geopend door Jean Martens, brouwerijtechnoloog en toenmalig mede-eigenaar van Brouwerij Martens, tevens gesitueerd in het Limburgse Bocholt. Het idee ontstond reeds in 1973, toen een filterkuip in de brouwerij moest worden vervangen en Jean ervoor koos om de oude kuip te bewaren. Toen hij enkele jaren later een grote hoeveelheid oude toestellen en onderdelen verzameld had, werd besloten om deze private verzameling aan het grote publiek tentoon te stellen.

De machine die op de BrauBeviale zal worden getoond, is de Novissima flessenwasmachine, met haar bouwjaar 1938 een van de allereerste gemechaniseerde uitvoeringen ter wereld. Omwille van het 150-jarig bestaan van de Duitse onderneming wordt de machine tijdelijk uitgeleend om op de beurs te worden tentoongesteld. Het demontage- en transportproces bij het museum zou enkele dagen in beslag nemen, en voor deze periode werd op zoek gegaan naar een compacte en betrouwbare heftruck.
 
Linde Rental Solutions
Omdat in het Brouwerijmuseum doorgaans geen heftrucks worden ingezet, won Frans Martens het advies in van Robert Custers, purchasing manager bij Brouwerij Martens. De brouwerij beschikt namelijk over een ruime vloot heftrucks en transpalletten van het merk Linde Material Handling. Aangezien deze heftrucks echter op maat zijn van de noden van de brouwerij – en daardoor te groot zijn om in het museum te worden ingezet – werd contact opgenomen met de vertegenwoordiger van Motrac Handling & Cleaning, exclusief importeur van de Linde trucks in België.

Omdat de heftruck op zeer korte termijn beschikbaar moest zijn, werd geopteerd voor de Linde Rental Solutions, het flexibele verhuurprogramma voor Linde trucks. De keuze viel op de E16 C met non-marking banden, een elektrische heftruck die lasten tot 1,6 ton kan optillen en dankzij zijn driewielconstructie over een uiterst kleine draaicirkel beschikt.

Met de heftruck kon probleemloos in de kleinere ruimtes worden gemanoeuvreerd en werden de verschillende stukken naar containers buiten verplaatst. De grootste uitdaging lag echter in het centrale stuk van de flessenwasmachine, dat in zijn geheel op een vrachtwagen moest worden geplaatst. Ook dit stuk vormde echter geen probleem voor de E16 C van Linde, die het onderdeel naar de kraan bracht waarmee het op de vrachtwagen werd geplaatst.
Luik Natie Coldstore kiest voor Linde bij Motrac Handling & Cleaning

Transport en logistiek

Luik Natie Coldstore loopt warm voor Linde

‘Onze heftruckchauffeurs zijn zeer enthousiast over de hoge mate van controle en de werksnelheid van de Linde trucks, maar ook over het comfort dat ze bieden.’

Logo ad bibendum

Food

Ad Bibendum

‘We kozen voor Linde omwille van de betrouwbaarheid en kwaliteit van hun trucks, en de verhoogde productiviteit die hiermee gepaard gaat.’

Logo BelOrta

Food

BelOrta

"Motrac doet wat het belooft en dat is precies wat we verwachten van onze leveranciers"