d'Arta

Diepvriesgroentenproducent d’Arta werd in 1988 opgericht toen Jean-Pierre De Backere en Johan Talpe een filiaal openden in het midden van de streek Ardooie-Staden, ook wel gekend als de ‘Flanders Vegetables Valley’. In deze regio worden 40% van de Europese groenten voor diepvriesgebruik geproduceerd, en d’Arta draagt hier aardig aan bij: samen met hun tweede filiaal in Portugal bereiken ze namelijk een indrukwekkende productiehoeveelheid van maar liefst 160.000 ton!

In 2016 gaven de grondleggers de fakkel door aan de volgende generatie, zodat het bedrijf nu door vier zonen wordt bestuurd. De oudste van deze zonen, Steve De Backere, staat samen met zijn broer in voor de automatisatie en is dus perfect geplaatst om het logistieke proces voor ons in kaart te brengen.
dArta
DE LOGISTIEKE UITDAGING
Om een optimaal rendement te bereiken, moeten twee types uitdagingen overwonnen worden:
Enerzijds de algemene condities binnen de sector, meer bepaald de uitdagende omstandigheden van de diepvriesomgeving en de strenge hygiënische eisen aan bedrijven binnen de voedingssector.

En anderzijds de bedrijfsspecifieke uitdagingen, zoals de smalle drive-in op het terrein, alsook de nood aan extra hefhoogte en scanapparatuur.
 
DE OPLOSSING VAN VAN DEN DORPE / MOTRAC

De Linde heftrucks zijn zo geconfigureerd dat ze aan alle sectorgebonden verwachtingen voldoen: de hygiënische non-marking banden, cold-store uitvoeringen en verschillende types voorzetapparatuur zorgen ervoor dat alle handelingen vlot kunnen worden uitgevoerd. Bovendien zorgt de Linde hydrostaat met zijn soepele behandeling voor een verhoogde productiviteit, zowel bij het rijden als bij het laden & lossen van goederen.

De bedrijfsspecifieke uitdagingen vergden dan weer enkele aanpassingen, maar ook deze obstakels werden uiteindelijk vlot overwonnen. ‘Om ervoor te zorgen dat de nieuwe toestellen door de drive-in konden rijden, hebben we in samenspraak met Van den Dorpe een versmalling van de cabine laten uitvoeren. Bovendien zijn de nieuwste toestellen van alle nodige scanapparatuur voorzien en bereiken ze een hefhoogte van maar liefst 7.780 millimeter. We zijn zeer blij dat er zo hard met ons wordt meegedacht!’

 
EN WAT VINDEN DE GEBRUIKERS ERVAN?

‘Ergonomie is zeer belangrijk, net als het gebruiksgemak van de heftrucks, dat met de hydrostatische aandrijving zeer hoog ligt. We zien Linde dan ook als een waar topmerk. Onze werknemers willen gewoon niets anders meer: voor iets anders dan Linde trekken ze hun neus op.’

logo Bocholter Brouwerijmuseum

Food

Bocholter Brouwerijmuseum

Het Bocholter Brouwerijmuseum had nood aan een snelle logistieke oplossing en koos voor de Linde Rental Solutions.

Logo ad bibendum

Food

Ad Bibendum

‘We kozen voor Linde omwille van de betrouwbaarheid en kwaliteit van hun trucks, en de verhoogde productiviteit die hiermee gepaard gaat.’

Logo BelOrta

Food

BelOrta

"Motrac doet wat het belooft en dat is precies wat we verwachten van onze leveranciers"