Ebema

Ebema produceert hoogwaardige en creatieve betonproducten voor publieke ruimtes en de tuin. De vestiging in Rijkevorsel is gespecialiseerd in maatwerkproducten, zoals prefabelementen voor spoorwegen en dijkverstevigingen. Ze vervaardigen er ook zitelementen, bloembakken, monumenten… in zelfverdichtend beton. Zwaar materiaal waar heftrucks hun handen aan vol hebben.
Bouw Ebema;
DE LOGISTIEKE UITDAGING
Ebema heeft sterke, robuuste machines nodig. Dat heeft te maken met de betonsector en zijn producten. Altijd moeten er zware producten verplaatst worden. De trucks draaien bovendien twee shifts en staan zo goed als nooit stil. Vooral in de zomerperiode hebben ze het zwaar, door het stof dat via de luchtfilters bij de motor dreigt te komen.
Het buitenterrein is allesbehalve egaal. Uren in een truck over zo’n terrein rijden is belastend. Ebema had trucks nodig die de schokken beter konden opvangen en voor meer ergonomie konden zorgen.

Ze zochten ook machines met een hogere capaciteit, die in dezelfde tijd meer werk kunnen verzetten.
DE OPLOSSING VAN MOTRAC
De trucks van het type Linde H45 kunnen momenteel een netto-capaciteit van 3200 kg aan. De oude toestellen hadden slechts 2400 kg capaciteit. Dubbele vorken zijn ook erg nuttig, zodat de trucks 2 stapels stenen naast elkaar kunnen optillen en verplaatsen.

De breedte van het toestel blijft beperkt. Dat is positief, want de trucks moeten vlot kunnen bewegen tussen de gangen en stapels die op het terrein liggen. Compact en tegelijk robuust!

De oude machines hadden dubbele luchtbanden vooraan. De nieuwe hebben superelastische volle banden. Die bieden minstens evenveel stabiliteit en comfort. Naast die banden is ook het zitcomfort van de stoel en de ergonomie van de cabine een groot pluspunt.  Banden, stoel en cabine zijn heel belangrijk om de chauffeurs in goede gezondheid te houden.

RESULTAAT: 'FIRST IN MIND'
Marc Peters: “Op alle vlakken zijn wij heel tevreden over Motrac.  We gaan een langetermijnrelatie met hen aan. Alle deuren staan open en we kunnen zelfs occasies bekijken, maar ook elektrische trucks voor binnengebruik of een ander soort contract. Motrac is bij ons ‘first in mind’."
Is een veilige en betrouwbare logistiek ook voor u onontbeerlijk? Lees dan snel onze klantencase bij URSA Benelux!

Bouw en constructie

Een veilige en betrouwbare logistiek is onontbeerlijk voor URSA Benelux 

‘Onze bestuurders waren intussen zo gewend geraakt aan het bipedaalsysteem, dat ze blij waren om hiermee verder te kunnen gaan.’

Logo Sibelco

Bouw en constructie

Sibelco Dessel bezit kwaliteit in én boven de grond

‘Onze bestuurders zijn zeer tevreden en vooral enthousiast over de gebruiksvriendelijkheid, maar ook over het comfort dat deze trucks bieden.’

Logo Gyproc Saint Gobain

Bouw en constructie

Saint-Gobain

“Bij onze gebruikers scoorden vooral de nauwkeurigheid en het gebruiksgemak bij Linde zeer hoog, maar ook de ergonomie.”