Luik Natie Coldstore loopt warm voor Linde

Anno 2018 is Antwerpen de grootste bananenloshaven ter wereld en een groot deel van deze vruchten wordt meteen opgeslagen bij Luik Natie, meer bepaald in hun Coldstore afdeling te Kallo. Naast bananen worden hier ook andere producten met een lage bewaartemperatuur opgeslagen en gecontroleerd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van twee types bewaarruimtes: enerzijds standaard koelruimtes voor producten zoals fruit, honing en chocolade, en anderzijds diepvriezen voor de bewaring van onder meer vis, vlees en frieten.
Luik Natie Coldstore kiest voor Linde heftrucks bij Motrac Handling & Cleaning;
LOGISTIEKE UITDAGING
Operationeel manager Arne Van Osselaer: ‘Wanneer de producten geleverd worden, worden ze door onze heftrucks rechtstreeks uit de containers geladen. Het is daarom belangrijk dat de mast van de trucks enerzijds laag genoeg is om ermee in de container te kunnen rijden, maar anderzijds ook uitstrekbaar tot de hoogste rekken in het magazijn, op een hoogte van 5,2 meter.

Een ander belangrijk aspect was de robuustheid van de heftrucks, die in uitzonderlijke omstandigheden worden ingezet: ‘Niet alleen moeten onze heftrucks aan een hoge intensiteit kunnen werken – na de uitbreiding zelfs twee shiften per dag –, maar ze moeten ook bestand zijn tegen de lage temperatuur in onze diepvriesafdeling, die tot -25 graden Celsius kan bedragen.’ Daarnaast werd ook veel waarde gehecht aan een hoge reactiesnelheid en wendbaarheid van de heftrucks.
DE OPLOSSING VAN MOTRAC
‘We kwamen al snel in contact met de vertegenwoordiger die ons een voorstel op maat gaf, bestaande uit elektrische heftrucks met een triplex mast. Deze trucks voldeden niet enkel aan de vereisten que hoogte, maar hun masten bleken bovendien zeer smal te zijn, wat de zichtbaarheid enorm ten goede kwam.’

Om aan de eis van een hoge reactiesnelheid te voldoen, zijn alle heftrucks ook uitgerust met de Linde bipedaal. ‘Onze chauffeurs zijn hier intussen zo aan gewend geraakt, dat ze merkelijk sneller van rijrichting veranderen dan met een klassiek schakelsysteem. Bovendien betekent de korte draaicirkel een stevige reductie in het aantal manoeuvreerbewegingen, wat onze productiviteit ten goede komt.’

Omdat klassieke batterijen snel aan kracht verliezen bij lage temperaturen, werden de heftrucks tot slot uitgerust met high-power batterijen. Deze zijn niet alleen krachtiger maar ook energiezuiniger dan klassieke batterijen, waardoor ze minder vaak opgeladen moeten worden en een veel langere levensduur hebben.
EN WAT VINDEN DE GEBRUIKERS ERVAN?
‘Onze heftruckchauffeurs zijn zeer enthousiast over de hoge mate van controle en de werksnelheid van de Linde trucks, maar ook over het comfort dat ze bieden. Eens ze een Linde gewend zijn, willen ze niets anders meer.’
 
Klantcase van Events House over het gebruik van Linde heftrucks van Motrac

Transport en logistiek

Events House bouwt fanzone Spa-Francorchamps op met Linde heftrucks

‘Als onze teamleden niet met een Linde heftruck mogen rijden, zijn ze gewoon niet tevreden.’

Logo Versus-Omega

Transport en logistiek

Versus-Omega kiest voor occasie heftrucks uit Linde Approved Trucks programma

‘Onze heftruckchauffeurs zijn zeer tevreden over de occasietrucks. De elektrische Linde heftrucks hebben een kleine draaicirkel, zijn zeer wendbaar en werken uitermate stil.

logo Bocholter Brouwerijmuseum

Food

Bocholter Brouwerijmuseum

Het Bocholter Brouwerijmuseum had nood aan een snelle logistieke oplossing en koos voor de Linde Rental Solutions.