Bij Radermecker zijn ook de heftrucks uit het goede hout gesneden

In Battice, te midden het Land van Herve, bevindt zich het houtverwerkend bedrijf Radermecker N.V. Deze onderneming begon als producent van houten kisten op maat, maar richt zich vandaag de dag ook op de productie van houten palletten, het inpakken van goederen en de opslag en logistiek ervan.

Het succes van de onderneming is volgens zaakvoerder Stéphane Radermecker voor een groot deel te danken aan haar familiale karakter, waarbij respect en een goede dienstverlening centraal staan. Daarnaast is ook de grote flexibiliteit een belangrijke  troef: ‘Wat de noden van onze klanten ook zijn, wij zeggen nooit nee!
 
Linde heftrucks bij Radermecker;
LOGISTIEKE UITDAGING

De trucks bij Radermecker worden ingezet voor drie doeleinden: het laden en lossen van vrachtwagens, de aanvoer van hout bij de productielijnen en het intern transport van de behandelde goederen. Hierbij wordt veel belang gehecht aan ergonomie: ‘Doordat we tot een steeds latere leeftijd aan het werk blijven, wordt een comfortabele werkomgeving voor onze heftruckchauffeurs alsmaar belangrijker.
De heftrucks moeten ook robuust en betrouwbaar zijn. Ze worden elke dag tijdens twee aansluitende shiften ingezet, goed voor een gemiddelde totale werkduur van 1.400 uur per jaar. Een hoge werksnelheid is hierbij van groot belang, en de trucks moeten ook over een krachtige motor beschikken, waarmee bijvoorbeeld de helling van 7% op het terrein vlot kan worden overwonnen.
DE OPLOSSING VAN MOTRAC

‘In 2001 ging mijn vader over tot de aankoop van een eerste vorklift van het merk Linde en intussen bestaat onze logistieke vloot uitsluitend uit Linde heftrucks, een 30tal in totaal.

Een belangrijk aspect hierbij was de ergonomie die de Linde heftrucks bieden: ‘We willen onze werknemers het best mogelijke comfort aanbieden zodat ze aan een maximale efficiëntie kunnen werken, zowel op jonge als op oudere leeftijd. Op het vlak van comfort is er niemand beter dan Linde.’
Naast een hoog comfort, hecht Radermecker N.V. bij de keuze voor een leverancier ook veel belang aan de volgende vier punten: persoonlijk contact, aanpassingsvermogen, een goede prijs-kwaliteitsverhouding en de service na verkoop: ‘We zijn 17 jaar geleden een samenwerking aangegaan met Motrac Handling & Cleaning en zetten deze nog steeds verder omdat ze aan al onze vereisten voldoen. We zijn zeer tevreden over het persoonlijk contact en het aanpassingsvermogen bij Motrac Handling & Cleaning, en vinden dat het comfort en de prestaties goed in verhouding staan tot de prijs.’
EN WAT VINDEN DE GEBRUIKERS ERVAN?
‘Onze medewerkers hebben een sterke voorkeur voor het merk Linde. Door hen met Linde heftrucks te laten rijden, tonen we hen hoe belangrijk ze voor ons zijn’.
 
Logo JBC

Non-Food

JBC

"De ergonomie van de machines gaf de doorslag"

Logo Renault F1

Transport en logistiek

Renault Sport Formula One Team

"De samenwerking tussen Linde en Formula One is er eentje van het logische type. Quality brands team up."

logo-Tribù

Non-Food

Tribù

"Met de Lindes krijgen we onze producten snel en veilig waar ze moeten zijn."