Renault Sport Formula One Team

Ayrton Senna, Michael Schumacher, Kimi Raïkkönen, Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, Jenson Button en Nico Rosberg. Op het palmares van al deze snelheidsduivels met wereldfaam prijkt de felbegeerde Grote Prijs van België. Sinds 1985 al is het circuit van Spa-Francorchamps het mythische decor wanneer de Formule 1-caravaan in ons land neerstrijkt. “Door het parcours een echte klassieker die iedereen wil winnen”, bekent Geoff Simmonds. Als Race Team Coördinator van het Renault Sport Formula One Team reist deze sympathieke Brit de wereld rond en zorgt hij ervoor dat zijn piloten altijd en overal in de best mogelijke omstandigheden een gooi kunnen doen naar winst. Geoff rekent daarvoor onder meer op de heftrucks van Linde Material Handling en op de service van Motrac Handling & Cleaning.
renault F1 wagen met Linde heftruck
DE LOGISTIEKE UITDAGING
Gedurende het Formule 1-seizoen draagt Geoff de eindverantwoordelijkheid voor een feilloos transport van al het materiaal en alle faciliteiten wereldwijd. “Het hoeft dus niet te verbazen dat ik veel belang hecht aan afspraken en aan het nakomen daarvan”, zegt Geoff. “De betrouwbaarheid van Motrac Handling & Cleaning als dienstverlener en van een Linde heftruck is dan ook een zegen voor ons.”
DE OPLOSSING VAN MOTRAC
Wie de laatste jaren het geluk had om het circuit van Spa-Francorchamps te bezoeken tijdens de Grote Prijs van België, zal opgemerkt hebben dat de rode heftrucks alsmaar nadrukkelijker in het straatbeeld te zien waren. “En dat is begrijpelijk”, klinkt het bij Geoff. “De precisie van een Linde heftruck is ongeëvenaard en dat is belangrijk in deze sector. Dat ontgaat ook de andere teams niet. Het materiaal dat hier vervoerd wordt is vaak state-of-the-art en hypergevoelig. De goederen moeten dus met de nodige zorg en precisie behandeld worden, zodat het niet beschadigd geraakt. Bovendien gaat het hier over zeer krachtige machines, iets wat op dit parcours een noodzaak is. Het heuvelachtige landschap vereist machines die zonder problemen bergop kunnen.
Logo JBC

Non-Food

JBC

"De ergonomie van de machines gaf de doorslag"

logo-Trib├╣

Non-Food

Tribù

"Met de Lindes krijgen we onze producten snel en veilig waar ze moeten zijn."

Logo-Van-Moer

Transport en logistiek

Van Moer Group

"We merken dat de toestellen die we recent hebben aangeschaft opmerkelijk minder verbruiken dan toestellen die we in 2008 kochten, al doen ze precies hetzelfde werk!"