Tribù

Het Belgische Tribù is hot in het buitenland. Zo verzorgden ze onder andere de Skylounge van Delta Airlines in New York en Atlanta. Voor hun intern transport rekenen ze o.a. op de T20SP transpalletten van Linde.
Non-food Tribu;
DE LOGISTIEKE UITDAGING

Tribù stond voor verschillende logistieke uitdagingen. 

  • Groei: Ze wilden met dezelfde mensen, meer werk kunnen verzetten. Daarvoor had Tribù efficiëntere machines nodig.
  • Grotere producten: In het segment waarop Tribù zich richt, willen mensen graag ruimere, luxueuzere tuinmeubelen. Die zijn dus systematisch groter aan het worden. Tafels kunnen tot 3 m gaan, vandaar ook dat er palletten zijn tot 3m10.
  • Niveauverschillen: Bij het in- en uitrijden van de vrachtwagens is het niveauverschil vaak groot. Dat zorgt voor schokken. Erg belastend voor de rug van de chauffeurs en gevaarlijk voor het beschadigen van de producten.
DE OPLOSSING VAN MOTRAC

Motrac bood demotoestellen aan die door de chauffeurs ter plaatse werden uitgetest. De chauffeurs vonden het erg positief dat ze goed werden afgeschermd door het toestel. Ook de snelheid van de machines werd positief bevonden. De bediening was iets soepeler. Daaraan moesten ze even wennen. Na de demo volgde grondig overleg met de chauffeurs en de contactpersoon van Motrac. Uiteindelijk werd in 2007 beslist om 3 elektrische transpalletten Linde T20SP te kopen. Ondertussen zijn nog 4 transpalletten bijgekocht en een  elektrische heftruck. Die machines hebben het team een stuk productiever gemaakt.

Om de steeds grotere producten veilig te transporteren had Tribù toestellen met langere vorken nodig. Ze kozen bovendien voor dubbele wielen aan de voorkant van de machines. Die vangen de schokken beter op bij het in- en uitrijden van de vrachtwagens. Zo worden rugklachten bij de chauffeurs voorkomen en wordt het risico opbeschadigde producten beperkt.

RESULTAAT

Het intern transport bij Tribù loopt nu een stuk efficiënter, veiliger en ergonomischer.
Supply chain manager Albert Bogemans van Tribù is erg te spreken over de samenwerking met Motrac: “Wat wij ten zeerste appreciëren is dat Motrac de moeite doet om ter plaatse te komen. Er is aandacht voor het bestaande en niet enkel voor het nieuwe! Er werd met zeer rationele en concrete voorbeelden aangetoond hoe het beter zou kunnen.”

Logo Radermecker

Non-Food

Bij Radermecker zijn ook de heftrucks uit het goede hout gesneden

‘Door onze medewerkers met Linde heftrucks te laten rijden, tonen we hen hoe belangrijk ze voor ons zijn’.

 

Logo JBC

Non-Food

JBC

"De ergonomie van de machines gaf de doorslag"

Logo Renault F1

Transport en logistiek

Renault Sport Formula One Team

"De samenwerking tussen Linde en Formula One is er eentje van het logische type. Quality brands team up."