Van Moer Group

De logistieke dienstverlener Van Moer Group is een razendsnelle groeier. 
Jo Van Moer startte in 1990 met 1 vrachtwagen. Nu stelt de groep meer dan 550 mensen tewerk in België. Sinds 2005 rijden er Linde- trucks rond in de magazijnen.
Transport en Logistiek ;
DE LOGISTIEKE UITDAGING
Rond 2005 was Van Moer vooral actief in de papiersector. Er waren toen technische problemen met huurheftrucks, o.a. remmen die warmliepen en masten die vastliepen.
Van Moer wilde een eigen heftruckvloot die niet enkel ergonomisch is, maar ook veilig, ecologisch en voorzien van een hydrostatische aandrijving.
DE OPLOSSING VAN MOTRAC
Motrac kon aan al deze behoeften beantwoorden:  De Linde- trucks met hydrostatische aandrijving zijn zeer betrouwbaar en nagenoeg onderhoudsvrij. Daarnaast waren de chauffeurs erg te spreken over de ergonomie en technologie  van de trucks. Op vlak van veiligheid bood Motrac de BlueSpots aan die ondertussen op alle trucks zijn geïnstalleerd. 

Ecologie speelt voor Van Moer een steeds belangrijkere rol. Goed nieuws dus dat de nieuwste Linde dieselheftrucks uiterst zuinig zijn. 

Van Moer rustte de Linde heftrucks uit met wisselbatterijen. Zo wordt de opgewekte elektriciteit optimaal benut. Overdag, wanneer de zon schijnt, worden de batterijen opgeladen en ‘s avonds worden ze gewisseld. Voor die wisselbatterijen werd  een speciaal batterijlokaal bijgebouwd.

RESULTAAT
Momenteel rijden er een 50-tal Lindes rond bij Van Moer, gaande van elektrische heftrucks E20 tot thermische H50. Van Moer en Motrac werken heel goed samen. Het onderhoud neemt Van Moer voorlopig nog zo veel mogelijk zelf in handen. Er lopen nog geen servicecontracten. Dat zal op den duur wel nodig worden. Hoe groter de vloot, hoe minder haalbaar het wordt om alles in eigen beheer te doen.
Klantcase van Events House over het gebruik van Linde heftrucks van Motrac

Transport en logistiek

Events House bouwt fanzone Spa-Francorchamps op met Linde heftrucks

‘Als onze teamleden niet met een Linde heftruck mogen rijden, zijn ze gewoon niet tevreden.’

Logo Versus-Omega

Transport en logistiek

Versus-Omega kiest voor occasie heftrucks uit Linde Approved Trucks programma

‘Onze heftruckchauffeurs zijn zeer tevreden over de occasietrucks. De elektrische Linde heftrucks hebben een kleine draaicirkel, zijn zeer wendbaar en werken uitermate stil.

Luik Natie Coldstore kiest voor Linde bij Motrac Handling & Cleaning

Transport en logistiek

Luik Natie Coldstore loopt warm voor Linde

‘Onze heftruckchauffeurs zijn zeer enthousiast over de hoge mate van controle en de werksnelheid van de Linde trucks, maar ook over het comfort dat ze bieden.’