3 basisregels voor een zorgeloze coldstore

Indien u met producten werkt die bij lage temperaturen bewaard moeten worden, weet u uit ervaring dat dit bijkomende uitdagingen met zich meebrengt. Het gebruik van koel- en vriescellen staat u toe om uw voeding veilig te bewaren, maar houdt tevens een grotere belasting op mens én materieel in. Gelukkig kunt u uw interne logistiek op de specifieke coldstoretoepassingen toespitsen door 3 belangrijke basisregels te volgen, waarmee u verkeerd gebruik tegengaat en zo uw kosten reduceert.

Meer advies nodig?
Coldstore houdt een bijkomende belasting op mens én materieel in. Volg deze 3 basisregels van Motrac voor een maximum aan productiviteit en een minimum aan kosten bij uw intern transport.;

1. Maak uw trucks coldstoreproof


De voornaamste uitdaging bij coldstore bestaat uit de temperaturen tot zo’n -25°C binnenin de vriescellen. Samen met de voortdurende afwisseling met hogere temperaturen daarbuiten, zorgen deze ervoor dat uw heftrucks en magazijntrucks extra belast worden. Vooral de batterij en de elektronische componenten zijn hier zeer gevoelig aan, en kunnen vroegtijdig uitvallen indien ze hier niet aan worden aangepast.

U kunt zowel de Linde heftrucks als de magazijntrucks als een specifieke coldstore-uitvoering laten uitrusten. Deze is bestand tegen temperaturen tot -30°C, kan eenvoudig van extra krachtige batterijen worden voorzien en biedt extra bescherming aan de elektronische componenten en aan de truck in zijn geheel, bijvoorbeeld door het gebruik van roestvrij staal en speciale coldstore-olie. Door voor Linde coldstoretrucks te kiezen, zorgt u er m.a.w. voor dat uw materieel perfect inzetbaar blijft bij lage temperaturen.

Bovendien raden we u lithium-ion batterijen aan voor gebruik in koel- en vriescellen. Deze kunnen niet alleen deeltijds en overal worden opgeladen (geen vorming van gassen of dampen), maar zijn bovendien uitermate geschikt voor coldstoretoepassingen doordat ze weinig of geen vermogensverlies lijden tot -30°C.

2. Denk ook aan uw chauffeurs


Lage temperaturen hebben niet enkel een invloed op uw materieel, ook het menselijk lichaam wordt hierdoor extra belast. Om uw medewerkers toch het nodige comfort te bieden, bent u bij Motrac aan het juiste adres. Reeds in hun standaarduitvoering zijn de ergonomische, gebruiksvriendelijke Linde trucks nadrukkelijk op hun gebruikers toegespitst, en bovendien kunt u uw reachtrucks en heftrucks met een afgesloten – en indien gewenst verwarmde – cabine uitrusten, zodat koude geen kans krijgt, condensvorming wordt tegengegaan en uw chauffeurs van een warme werkplek kunnen genieten. 

3. Wees voorbereid op piekmomenten


Bedrijven in de voedingssector zijn vaak onderhevig aan piekmomenten, bv. tijdens de oogst van groenten en fruit. Om ook tijdens die periodes alle producten tijdig te kunnen verwerken, kunt u beroep doen op het Motrac verhuurprogramma. Dankzij ons uitgebreide partnernetwerk verspreid over Europa, kunt u uw logistieke vloot aanpassen aan uw noden op dat moment, ook voor gebruik in koel- en vriescellen.

Welke Linde trucks zijn in coldstore-uitvoering beschikbaar?

Advies op maat nodig?