3 redenen om voor elektrisch te kiezen

Steeds meer bedrijven schakelen over van thermische naar elektrische heftrucks. Waar het aandeel van de thermische trucks enkele jaren geleden nog meer dan 20% van de totale markt bedroeg, wordt vandaag nog minder dan 15% thermisch aangedreven. U vindt hieronder 3 belangrijke redenen voor deze overgang die ook voor úw onderneming interessant kunnen zijn!
;

1. Milieuvriendelijke, stille en steeds krachtigere trucks

Een van de voornaamste redenen voor de verdere transitie naar elektrische vorkliften, is het groeiend milieubewustzijn binnen onze maatschappij. Doordat elektrische trucks geen uitstoot produceren, passen ze perfect in een CO2-neutrale strategie en zijn ze bovendien uitermate geschikt voor emissiegevoelige sectoren (levensmiddelen, textiel etc.).

Maar ook bij de zware industrieën neemt de interesse in elektrische trucks toe. Dit komt doordat elektromotoren steeds krachtiger en betrouwbaarder worden, en ze qua krachtproductie steeds beter kunnen concurreren met hun thermische tegenhangers.

2. Opkomst lithium-ion en ontwikkeling waterstoftechnologie

Vooral in systemen met meerdere shiften wordt steeds vaker gekozen voor de Li-iontechnologie, omdat deze ervoor zorgt dat trucks rechtstreeks op het stroomnet kunnen worden aangesloten en batterijwissels niet langer nodig zijn. Bovendien is de laadtijd bij deze technologie veel korter en ontstaat ook de mogelijkheid tot tussentijds laden.

Ondertussen wordt ook verder gewerkt aan de ontwikkeling van de zeer duurzame waterstoftechnologie, die zich dankzij een vultijd van slechts enkele minuten als een zeer tijdsbesparend alternatief aankondigt.

3. Steeds uitgebreider aanbod

Om elke klant een elektrische truck op maat te kunnen bieden, biedt Linde intussen het merendeel van haar trucks optioneel met Li-ionbatterijen aan, en is de vaak gekozen MT15 elektrische transpallet sinds dit jaar zelfs standaard hiermee uitgerust.

Daarnaast richt Linde zich vanaf 2021 ook verder op de vernieuwing van haar assortiment elektrische heftrucks, met onder meer de lancering van de volledig nieuwe categorie X20 - X35 elektrische vorkliften die ook qua prestaties niet moeten onderdoen voor hun thermische tegenhangers.

X3545831027CX Groot 2

Advies op maat nodig?