Voor elk type toepassing de juiste banden

De juiste band voor de juiste heftruck, dat is een zeer belangrijk basisbegrip voor een optimale efficiëntie. Sommige toepassingen zijn namelijk minder veeleisend dan andere, terwijl bepaalde ondergronden meer van uw banden vergen dan de gemiddelde arbeidsvloer. Om die reden staan er verschillende types banden ter beschikking, zodat u steeds de beste keuze kunt maken voor uw specifieke toepassing.
Bandenservice_banner;
1. Solideal basisbanden 
1.1. Solideal Ecomatic
De Solideal Ecomatic is de goedkoopste Solideal bandenoptie. De nadruk ligt bij dit type banden dan ook op de prijs en minder op het comfort en de levensduur. Dit betekent echter niet dat er aan betrouwbaarheid en tractie wordt ingeboet, integendeel: de diepe groeven in de banden zorgen net voor méér grip.
Kortom: voor toepassingen die minder van uw banden vergen dan gemiddeld, en waarbij prijs en grip belangrijker zijn dan comfort en levensduur, is de Solideal Ecomatic de ideale oplossing!

1.2. Solideal Magnum
De Solideal Magnum is het standaardmodel, en wordt vaak meteen in de fabriek gemonteerd. Dit type band houdt het midden tussen de Solideal Ecomatic en de Solideal Xtreme, en dit zowel op vlak van comfort en levensduur, als op vlak van de prijs. 
 
1.3. Solideal Xtreme
De Solideal Xtreme is dé band voor zware toepassingen, en dit omwille van zijn zeer specifieke profiel  dat voor een zeer lage vibratie en een vergroot comfort zorgt. Bovendien wordt de zijdelingse stabiliteit verhoogd, en gaat de levensduur omhoog en het verbruik naar beneden.
Kortom: dit type band is duurder dan de andere Solideal soorten, maar over de volledige lijn is dit met voorsprong de beste band, uitermate geschikt voor intensievere toepassingen!

2. Non-marking banden
U kunt ook kiezen voor non-marking banden die geen afdruk achterlaten op de vloer. Deze banden hebben een minder lange levensduur dan de gemiddelde band, maar hebben het voordeel dat ze perfect kunnen worden ingezet op lichte en / of gevoelige ondergronden zonder dat ze markeringen achterlaten.

3. Luchtbanden
Wanneer u voor luchtbanden opteert, kiest u banden die u een hogere snelheid opleveren dan volrubberbanden, minder snel warm zullen lopen en ook een lagere aanschafwaarde. Hou er daarbij wel rekening mee dat de bedrijfszekerheid minder hoog is en er standaard door de luchtvulling ook een risico op lekrijden ontstaat.
U kunt dit echter wel verhelpen door ervoor te kiezen om de banden met PU-schuim te vullen, een product dat de lucht in de binnenkamer van de band vervangt. Deze optie wordt vooral gekozen op terreinen met een slechte ondergrond, waar het risico op lekrijden groter is dan gemiddeld. Zo verhoogt u voor een meerprijs op een eenvoudige manier de levensduur van uw luchtbanden.

4. Antistatische banden
Bepaalde werkomstandigheden vereisen het gebruik van explosiebeveiligde trucks, en dan is het ook een goed idee om deze trucks van aangepaste banden te voorzien. De antistatische banden wekken geen statische elektriciteit op en kunnen dus ook geen vonken produceren, wat in een ontploffingsgevoelige omgeving uiteraard een zeer belangrijke troef is.