3 stappen om uw magazijn e-commerceproof te maken

De opmars van e-commerce viel al enige tijd niet meer te stuiten, en de coronapandemie heeft deze trend alleen maar versneld. Steeds meer ondernemingen kiezen ervoor om minimaal een deel van hun aanbod via een webshop aan te bieden. Bijgevolg wordt ook een deel van hun magazijn voor webshopartikelen gereserveerd, waardoor warehouse managers en hun team plots worden geconfronteerd met de bijbehorende logistieke uitdagingen. Hieronder vindt u aan de hand van drie stappen het antwoord op de vraag: hoe maak ik mijn magazijn e-commerceproof?
3 tips van Motrac om uw magazijn e-commerceproof te maken;

1. Kies magazijntrucks op maat van e-commerce

3 tips van Motrac om uw magazijn e-commerceproof te maken
Eerst en vooral is het belangrijk om te beseffen dat bij e-commerce andere processen worden gehanteerd dan bij standaard bulkopslag. Zo bestaan webbestellingen doorgaans uit kleinere hoeveelheden, waardoor de nadruk op het orderpicken komt te liggen. Bij Linde heeft u de keuze uit 21 configuraties aan horizontale en verticale orderpicktrucks, waarbij nog de keuze kan worden gemaakt of de bestuurder vóór dan wel achter de batterij plaatsneemt. Wat uw toepassing ook is, u zult steeds een orderpicktruck op maat vinden voor orderverzamelen tot een hoogte van maximaal 12 meter.


Ook wordt bij e-commerce vaak voor hoge rekken gekozen met zo min mogelijk ruimte tussenin. In deze omstandigheden kunt u vertrouwen op de Linde smallegangentrucks: doordat deze weinig ruimte vereisen en goederen op ooghoogte kunnen worden verzameld, kunt u uw magazijn optimaal benutten en gebeurt het orderpicken in alle veiligheid, tot een maximale werkhoogte van 18 meter voor de hoogste rijen in uw magazijn.3 tips van Motrac om uw magazijn e-commerceproof te maken
2. Bereid u voor op piekmomenten


Net als seizoensgebonden producten kent ook de vraag naar webshopartikelen vaak pieken en dalen, zoals de eindejaarsperiode waarin nog vaak op zoek wordt gegaan naar kerstcadeaus. Hetzelfde geldt voor de logistieke behoefte in de e-commercemagazijnen. Om hier flexibel mee om te gaan, kunt u tijdelijk een orderpicktruck, smallegangentruck, of andere magazijntruck of heftruck huren om de logistieke behoefte in dergelijke piekperiode op te vullen. Bij Motrac kunt u gebruik maken van het Linde verhuurprogramma, waarmee u uw logistieke vloot tijdelijk kunt aanpassen aan uw noden op dat moment en u altijd de juiste machine voorhanden heeft om uw piekmoment op te vangen.


3. Ga na of automatisatie interessant is

3 tips van Motrac om uw magazijn e-commerceproof te maken
Wanneer e-commerce een belangrijk deel van uw activiteiten vormt, kunt u ook de overstap naar automatisatie overwegen: een Linde AGV (Automatisch Gestuurd Voertuig) kan 24 uur op 24 worden ingezet en bevordert zo uw productiviteit. Linde-MATIC robottrucks zijn bovendien uitgerust met slimme functies die ze in staat stellen in dezelfde omgeving te werken als mensen en andere voertuigen, zonder dat hiervoor een extra infrastructuur nodig is.

Daarnaast kunnen we u via ons partnernetwerk ook helpen bij uw magazijninrichting, zowel voor standaard- als voor geautomatiseerde uitvoeringen.