Hoe kies ik de ideale truck voor mijn applicatie?

Kiezen is niet altijd verliezen, en al helemaal niet wanneer u voor een Linde truck kiest. U weet dan namelijk automatisch dat u voor kwaliteit en degelijkheid kiest, maar toch rest dan nog steeds de vraag: “Wat is nu precies de ideale truck voor mijn applicatie?”

We beseffen dat deze keuze niet eenvoudig is, en daarom staan onze vertegenwoordigers u graag met raad en daad bij om u de best renderende keuze te helpen maken. U kunt zich echter ook zelf reeds voorbereiden, bijvoorbeeld door al goed na te denken over onderstaande twee criteria.
Heftrucks en magazijntrucks van Linde;

Welk type truck?

Zoekt u een vorklift? Of eerder een transpallet? Of misschien wel een stapelaar

De eerste keuze die zich opdringt, is uiteraard het precieze type van truck. En welk type truck het meest geschikt is voor uw toepassing, hangt voornamelijk af van de precieze activiteit waarvoor u hem wil inzetten.

1. Heftruck

Wanneer goederen omhoog moeten worden getild, grote afstanden moeten worden afgelegd en er zeer variabele gewichten moeten worden opgetild, zijn de vorkheftrucks de ideale werktuigen voor uw taak.
Bovendien zijn de Linde heftrucks voorzien van hooggemonteerde neigcilinders, een combi achteras, een gerubberde voor- en achteras, dynamische mastcontrole en de gepatenteerde Linde Hydrostaat (diesel en gas heftrucks). Ze zijn dus zeker het ontdekken waard!

2. Stapelaar

Wanneer de hefhoogtes, het gewicht en de afstand eerder beperkt zijn, treedt de stapelaar in de schijnwerpers als een compacte, kostengunstige transportoplossing. In kleinere ruimtes is de transpallet dus een ideaal werkmiddel om uw goederen snel te transporteren.
Binnen deze categorie heeft u overigens nog de keuze tussen gewone en breedspoorstapelaars (ideaal voor gesloten palletten), en tussen stapelaars mét of zonder sta-platform.

3. Transpallet

Met transpalletten werkt u uitsluitend horizontaal, aangezien ze niet met een liftfunctie uitgerust zijn om goederen op te kunnen tillen. Deze toestellen zijn ideaal voor kleinere ruimtes, zoals in de laadruimte van een vrachtwagen. 
U kunt overigens nog kiezen tussen manuele of elektrische transpalletten, waarbij de afstand de doorslaggevende factor is tussen de beide opties.

4. Reachtruck

Met een reachtruck hebt u het beste uit de werelden van heftrucks en stapelaars. Ze bieden namelijk het comfort en de robuustheid van een heftruck, maar zijn toch beduidend smaller, waardoor ze ook in kleinere ruimtes kunnen worden ingezet.
Bovendien hebben reachtrucks een indrukwekkende hefhoogte, waardoor u er ook hooggepositioneerde goederen mee kunt verwerken.

5. Orderpicktruck

Orderpicktrucks zijn ideale toestellen voor het verzamelen van goederen op verschillende plekken in uw magazijn. Of dit nu hoog of laag is, ver of dichtbij: de flexibele orderpicktrucks staan u toe om in een mum van tijd uw lijstje met te verzamelen goederen af te werken.
We maken hierbij nog een onderscheid tussen horizontale en verticale orderpicktrucks, waarbij het verschil – zoals de naam reeds zegt – in het voornamelijk horizontaal of verticaal werken ligt.

6. Smallegangentruck

Wanneer hefhoogte en een smalle omvang van de truck de doorslaggevende factoren zijn, komen smallegangentrucks als duidelijke winnaar naar voren. Zoals hun naam reeds doet vermoeden, zijn deze trucks smal van omvang, en bovendien zijn ze met hefhoogtes tot wel 12 meter geschikt om ook goederen in de hoogste regionen van uw magazijn te verplaatsen.

7. Trekker

Een trekker trekt, krachtig én efficiënt. Deze toestellen zijn bedoeld om goederen over langere afstanden te transporteren, en dankzij hun krachtige motoren en robuuste bouw kunt u dit doen voor goederen tot wel 25 ton.

Specifieke applicaties?

Wilt u uw toestel inzetten voor specifieke, veeleisende applicaties? Denk dan ook zeker eens na over onze specifieke uitvoeringen. Ziehier enkele voorbeelden:

1. Cold-store

Werken in koude omgevingen is veeleisend voor uw truck, dus is het geen overbodige luxe om dan te kiezen voor onze cold-store trucks die zo zijn uitgerust dat ze tegen de grote temperatuurschommelingen bestand zijn.

2. Explosiebeveiligd

Wanneer u de truck wil inzetten in omgevingen waar er een gevaar op explosies bestaat, dient u hem zo uit te rusten dat zowel de truck als de bestuurder hier voldoende tegen beschermd worden. 

3. Brouwerij uitvoering

Brouwerijen zijn specifieke omgevingen waar een aangepaste heftruck u een groot voordeel kan opleveren: een verhoogde stoel, een extra stevige mast, een nóg eenvoudigere toegang tot de heftruck en een optioneel versterkte bovenzijde leveren u het ideale voertuig op om in deze omstandigheden aan de slag te gaan.

4. Container uitvoering 

Wanneer u uw heftruck ook graag in kleinere gebieden inzet zoals binnenin containers, kunt u ook nog kiezen voor de container uitvoering. Deze heeft een lagere mast, waardoor hij ook in lage containers kan binnenrijden.