Hoe onderhoud ik mijn diesel- of gasheftruck?

Wanneer u een heftruck koopt, investeert u in een toestel dat uw productiviteit moet optimaliseren. En hoe langer u hem in optimale staat weet te houden, hoe meer hij zal renderen!

Het is dan ook van het grootste belang dat u uw vorkheftruck goed verzorgt, om te vermijden dat vuil en stof schade toebrengen en uw machine aan efficiƫntie inboet. We raden daarom aan om een regelmatig onderhoud in te plannen, maar daarnaast zijn er ook enkele zaken die u zelf kunt doen.
Motor;
Regelmatig onderhoud
Voorkomen is nog altijd beter dan genezen, daarom is het een goed idee om een regelmatig onderhoud in te plannen zodat problemen tijdig opgespoord en verholpen kunnen worden. 

Door een onderhoudscontract met Motrac Handling & Cleaning af te sluiten, kunt u er gerust van zijn dat uw heftrucks op regelmatige basis door vakmensen worden nagekeken en in optimale staat worden gehouden.

Regelmatige schoonmaak
Uw vorklift schoonmaken doet u niet enkel voor het esthetische aspect, maar ook om de werking ervan te bevorderen. Vuil en stof kunnen namelijk roest of schade toebrengen, dus is het belangrijk dat u deze elementen tijdig verwijdert. U kunt dit met water doen (maar dan is enige voorzichtigheid wel geboden omdat dit tot problemen met elektronica kan leiden), of ook met samengeperste lucht, voor een effectieve reiniging zonder vochtproblemen.

Regelmatige controle vloeistoffen
Motorolie, koelvloeistof, ruitenwisservloeistof… Binnenin uw heftruck zijn er verschillende vloeistoffen die een goede werking van de verschillende onderdelen waarborgen. We raden u aan om het precieze peil van deze vloeistoffen regelmatig na te gaan, zodat alle onderdelen op elk moment naar behoren functioneren en er zich geen problemen voordoen.

Tip: doe dit enkel wanneer de motor afgekoeld is, om mogelijke brandwonden te vermijden!