Chemie

Binnen de chemische sector gelden vanzelfsprekend strenge veiligheidsmaatregelen en moeten werknemers op een uiterst nauwkeurige manier te werk gaan. U kunt er daarom maar beter voor kiezen om trucks in te zetten die u in staat stellen om uw chemische producten exact te behandelen zoals u dat wenst. Dit maakt Motrac tot een ideale partner, want dankzij onze Linde heftrucks hebt u dé ideale toestellen in handen voor elke chemische applicatie.
Chemogas;

Om zowel personeel als materiaal in de chemiesector optimaal te beschermen, kunt u best gebruik maken van de explosiebeveiligde Linde trucks van Motrac die specifiek voor deze situaties gemaakt zijnExplosiebeveiligde trucks

Bij bedrijven binnen de chemische sector wordt vaak met explosieve materialen gewerkt, wat helaas ook steeds een kleine kans op ontploffing inhoudt. Om zowel personeel als materiaal hier optimaal tegen te beschermen, kunt u best gebruik maken van onze explosiebeveiligde trucks die specifiek voor deze situaties gemaakt zijn. Ze zijn namelijk opgebouwd uit ontploffingsbestendige materialen, en bovendien sluiten alle onderdelen van de vorkheftruck perfect op elkaar aan om de bestuurder steeds volledig af te schermen van de situatie rondom de truck.

Optimaal transport van cilinders met Linde Load Control

In de chemische sector wordt vaak gebruik gemaakt van cilinders, en een vaak voorkomend probleem hierbij is dat het niet altijd eenvoudig is om ze snel genoeg op de vorken van de vorklift achteruit te laten rollen. Het gevolg hiervan is dat cilinders opnieuw van het vorkenbord kunnen rollen, uw productiviteit omlaag gaat en er potentieel gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. 
Linde Load Control
Door voor Linde heftrucks te kiezen, kunt u dit eenvoudig vermijden. Deze toestellen zijn namelijk met de unieke Linde Load Control uitgerust waardoor u de cilinders op een uitermate precieze en snelle manier kunt behandelen, en u bovenstaande situatie probleemloos omzeilt. 

Verschillende voorzetopties

In de chemische sector is er vaak nood aan voorzetapparatuur voor specifieke toepassingen, en dan bent u bij Motrac aan het juiste adres. U kunt er bij onze Linde heftrucks namelijk voor kiezen om bepaalde toestellen van speciale voorzetapparatuur te voorzien, zoals een rotator om voorwerpen te kantelen, een klem om uw producten stevig vast te zetten of een sideshift om goederen ook zijdelings te verplaatsen. 

Hebt u een specifieke toepassing voor ogen en wilt u graag weten of wij u hiervoor een geschikte oplossing kunnen bieden? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren!

Linde Safety PilotUltieme veiligheid

Linde trucks staan bekend voor hun betrouwbaarheid waardoor u ervan op aan kunt dat u op een veilige manier aan de slag kunt, een aspect dat zeker in de chemische sector niet onderschat mag worden. 

Een hulpmiddel dat de veiligheid nog meer verhoogt, is de Linde Safety Pilot. Deze veiligheidsoptie biedt een duidelijke visuele weergave van het lastzwaartepunt, het (veilige) gewicht op de vorken en de (veilige) hefhoogte. Hierdoor worden vele ongevallen vermeden, en dus ook de bijbehorende zeer potentiële situaties met chemische stoffen.

Bewezen kwaliteit

Zeggen dat we goed werk leveren? We laten liever onze klanten hiervoor aan het woord.