Hygiënische logistieke oplossingen voor de voedingssector

  ✔ Ruim aanbod elektrische trucks
  Non-marking heftruckbanden gericht op voedingssector
  ✔ Voorzetapparatuur voor elk type toepassing
  Bovenliggende neigcilinders voor meer stabiliteit op hoogte
  ✔ Oplossingen specifiek voor brouwerijen
  ✔ Oplossingen specifiek voor coldstore
  ✔ Flexibele huurvloot om piekperiodes op te vangen
Nood aan advies? Aarzel niet om ons te contacteren!
Ook op zoek naar Linde huurheftrucks voor uw piekperiodes? Lees dan snel de Motrac klantencase bij Java & Co en Waremme Fruit.;

Conform de HACCP-regels 

De HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) bestaan uit een reeks kritische controlepunten aan de hand waarvan de voedselveiligheid kan worden bepaald. Linde biedt een ruim aanbod heftrucks en magazijntrucks aan waarmee deze regels perfect kunnen worden gevolgd.

Elektrische trucks

Elektrische vorkliften staan gekend als milieuvriendelijke, uitstootvrije heftrucks, wat hen geknipt maakt voor emissiegevoelige sectoren zoals de voedingsindustrie. Dankzij de voortdurende evolutie van lithium-ion batterijen en de veelbelovende brandstofceltechnologie, wordt het aanbod elektrische heftrucks en magazijntrucks van Linde bovendien steeds veelzijdiger en worden de trucks alsmaar krachtiger.

Non-marking banden

Conform de hygiënische vereisten van de voedingssector kunt u uw trucks ook probleemloos laten uitrusten met non-marking banden. Dit zijn witte banden die geen zichtbare markeringen achterlaten en een vereiste zijn in de voedingssector.

Oliebadremmen

Daarnaast maken Linde heftrucks gebruik van oliebadremmen, die ook uitermate geschikt zijn voor hygiënische omgevingen. In tegenstelling tot trommelremmen gaat dit type remmen namelijk stofpartikelsvorming tegen, zodat deze de delicate voeding niet kunnen aantasten.

Kwaliteitsgarantie dankzij vlotte bediening trucks

Er zijn slechts weinig sectoren waarin een snelle goederenverwerking zo belangrijk is als in de voedingssector: om de kwaliteit van het eten en drinken te garanderen, moeten de producten namelijk zo snel mogelijk in en uit de correcte bewaarruimtes worden getransporteerd. Om dit te kunnen bewerkstelligen, is het belangrijk om over logistieke middelen met een hoge werksnelheid te beschikken.

Bipedaal

De optionele Linde bipedaal staat een gevoelige, precieze en snelle besturing van de 1202 vorkliften toe.

De optionele Linde bipedaal staat een gevoelige, precieze en snelle besturing van de Linde vorkliften toe. Beide voeten staan voortdurend in contact met de pedalen, zodat elke verandering van richting zonder tijdverlies verloopt.

Linde Load Control

De Linde Load Control geeft de bestuurder de volledige controle over de belangrijkste mastfuncties.

De Linde Load Control op Linde heftrucks en reachtrucks geeft de bestuurder de volledige controle over de belangrijkste mastfuncties. De controle-elementen zijn op een ergonomische armsteun aangebracht, wat het aantal armbewegingen minimaliseert en zo de vermoeidheid doet dalen en de productiviteit doet stijgen.

Voorzetapparatuur

Linde biedt een ruim aanbod heftrucks en magazijntrucks aan waarmee de HACCP-regels perfect kunnen worden gevolgd. Ontdek er alles over bij Motrac.

Met voorzetapparatuur tot slot zorgt u ervoor dat uw heftrucks uitgerust zijn om voor nóg specifiekere toepassingen te worden ingezet. Een rotator, een vorkversteller, een rollenklem, een sideshift… er zijn talrijke mogelijkheden om uw heftruck multifunctioneel te maken en elke handeling in zo min mogelijk tijd uit te voeren.

Betrouwbare trucks verzekeren een maximale productiviteit

Om alle voedingsmiddelen tijdig en in optimale kwaliteit tot bij de klant te krijgen, is het ook belangrijk dat elke truck zijn taak naadloos uitvoert. Elke machine die in panne valt, is een schakel die wegvalt, en dat betekent zeker in piekperioden een stevige streep door de rekening. Gelukkig staan Linde heftrucks en magazijntrucks bekend om hun kwaliteit en betrouwbaarheid, en wordt het risico op downtime ermee tot een minimum gereduceerd.

Kwaliteitsbieren verdienen kwaliteitstrucks

Reeds in hun standaarduitvoering zijn Linde heftrucks uitermate geschikt voor brouwerijomgevingen. Dit komt door de gepatenteerde bovenliggende neigcilinders, waardoor Linde vorkliften intrinsiek een hogere stabiliteit bieden, ook voor zwaarbeladen palletten op grote hoogte. Er is echter ook een specifieke brouwerijversie beschikbaar, waarbij de bestuurder hoger kan plaatsnemen om zo steeds een goed zicht over de last en de omgeving te bewaren. Bovendien is deze uitvoering bovenaan extra beschermd tegen vallende objecten, zoals biervaten of -kisten.

Ook op zoek naar kwalitatieve, eenduidige intralogistieke Linde oplossingen aan een correcte prijs? Lees dan snel de klantcase van Motrac bij Duvel Moortgat!


Ook de Linde reachtrucks voelen zich perfect thuis in brouwerijen, vooral wanneer ze met de Dynamic Mast Control worden uitgerust. Dit systeem compenseert en minimaliseert automatisch de oscillatie van de mast waardoor palletten sneller, gelijkmatiger en veiliger kunnen worden verwerkt.

Linde biedt een ruim aanbod heftrucks en magazijntrucks aan waarmee de HACCP-regels perfect kunnen worden gevolgd. Ontdek er alles over bij Motrac.

Ook coldstore wordt een koud kunstje

Diepvriesomgevingen zijn veeleisend voor uw trucks en zorgen er onder meer voor dat de batterijen van een standaard elektrische heftruck sneller zullen leeglopen. Om dit euvel te verhelpen, zijn veel Linde trucks configureerbaar tot uitvoeringen die meer ruimte voorzien voor batterijen, waardoor u langer aan de slag kunt en u zo uw productiviteit gevoelig verhoogt. Linde beschikt bovendien ook over een specifieke uitvoering voor binnenin koelvakken, namelijk de Linde coldstoretrucks. Deze trucks zijn bestand tegen de grote temperatuurschommelingen die optreden bij het binnen- en buitenrijden van de koelcellen, waardoor ze ook in de koudste omstandigheden optimaal blijven functioneren.

Luik Natie Coldstore kiest voor Linde heftrucks bij Motrac Handling & Cleaning

 
TIP: Lees zeker ook ons artikel over 3 basisregels voor een zorgeloze coldstore.

Flexibele huurvloot om piekperiodes op te vangen

Bedrijven in de voedingssector zijn vaak onderhevig aan piekmomenten, bv. tijdens de oogst van groenten en fruit. Om ook tijdens die periodes alle producten tijdig te kunnen verwerken, kan beroep worden gedaan op ons verhuurprogramma voor Linde heftrucks en magazijntrucks. Dankzij ons uitgebreide partnernetwerk verspreid over Europa, kunnen bedrijven uit de voedingssector hun logistieke vloot steeds aanpassen aan de noden op elk moment, zelfs voor gebruik in brouwerijen of in koel- en vriescellen.