Aisle Safety Assistant

Om een magazijnruimte zo efficiënt mogelijk te gebruiken, wordt alsmaar vaker gekozen voor een magazijnopbouw met zeer hoge rekken en een minimum aan ruimte tussenin. Om de bestuurders van smallegangentrucks te helpen om dit in alle veiligheid te doen, biedt Linde de Aisle Safety Assistant aan, die het risico op aanrijdingen en schade sterk reduceert.
Om de bestuurders van smallegangentrucks te helpen om in alle veiligheid tussen zeer smalle gangen en hoge rekken te manoeuvreren, biedt Linde de Aisle Safety Assistant aan, die het risico op aanrijdingen en schade sterk reduceert.;

Navigatie via barcodes of RFID-transponders


Dankzij de Aisle Safety Assistant (ASA) weet de smallegangentruck op elk moment exact waar hij zich bevindt. Dit doet hij door te communiceren met barcodes op de rekken of met RFID-transponders die in de vloer zijn aangebracht. Gelijktijdig weet hij ook op welke hoogte hij zich begeeft, dankzij de ingebouwde hoogtesensor.

Automatische aanpassing in bv. snelheid of hefhoogte


Door uw smallegangentrucks te laten uitrusten met de Aisle Safety Assistant, kunt u ervoor zorgen dat deze in specifieke gebieden van uw magazijn automatisch vertragen, bijvoorbeeld in drukbevolkte zones of op kruispunten. Ook kan ervoor gekozen worden om de maximale hefhoogte te beperken op plekken met een lager plafond of een mezzanine. 

Ingrijpen bij dreigende aanrijding


Om aanrijdingen te vermijden, worden overhangende of uitstekende obstakels geregistreerd op een digitale kaart. Wanneer de smallegangentruck deze hindernis nadert, zal de Aisle Safety Assistant meteen analyseren of een aanrijding dreigt. Wanneer dit het geval is, zal de truck automatisch tot stilstand worden gebracht op veilige afstand van het obstakel.
 

Ontdek de werking van de Linde Aisle Safety Assitant aan de hand van onderstaande video: