Automatische rijsnelheidscontrole

Net zoals op de openbare weg gelden er ook in werkomgevingen welbepaalde veiligheidsregels om op een veilige manier aan de slag te kunnen, en één van deze regels is een opgelegde snelheidsbeperking. 

Om ervoor te zorgen dat deze veiligheidsmaatregel te allen tijde wordt nageleefd en te vermijden dat chauffeurs toch te snel rijden, kunt u er bij Linde heftrucks voor kiezen om een automatische rijsnelheidscontrole in te bouwen. 
Automatische rijsnelheidscontrole;
De uitdaging
De maximale veilige snelheid waarmee een truck bestuurd kan worden, hangt vaak van de precieze werkomstandigheden af. Zo kunnen hoge verkeersvolumes en slecht zichtbare gebieden het risico op ongevallen gevoelig vergroten, en dan is een aangepaste snelheid geen overbodige luxe. Een onaangepaste snelheid verhoogt namelijk niet alleen het risico op botsingen, maar ook op vallende lasten of zelfs op kantelende trucks.

De oplossingen en voordelen
Onze oplossing is tweeledig: enerzijds is er de Speed Assist, en anderzijds de Curve Assist:

  1. Speed Assist:
    De Speed Assist staat in voor een automatische snelheidsbegrenzing van uw trucks, die gebaseerd wordt op specifieke werkzones. Concreet komt dit erop neer dat u voor verschillende zones verschillende maximale snelheden kunt instellen, en dit zowel binnen als buiten. Zo bent u er in elke specifieke omgeving zeker van dat een veilige snelheid wordt nageleefd, waardoor de kans op ongevallen en schade gevoelig gereduceerd wordt.  2. Curve Assist:
    De Curve Assist zorgt voor een automatische, verhoudingsgewijze snelheidsaanpassing bij het nemen van bochten. Op die manier wordt de truckstabiliteit ook bij draaibewegingen gewaarborgd, wat resulteert in een veiligere werkomgeving en een reductie in mogelijke schade aan de truck, de lading en de omringende structuur.Geïnteresseerd? Contacteer ons door dit formulier in te vullen.