Combi-achteras

De Linde heftrucks zijn een fraai staaltje van ingenieuze machinebouw, en dat toont zich niet in het minst bij het unieke combi-achteras systeem dat in de elektrische heftrucks is aangebracht. Door deze specifieke constructie worden nog enkele elementen toegevoegd aan het lijstje met voordelen van Linde heftrucks. 
Combi-achteras Linde vierwiel heftruck elektrisch;
Kleine draaicirkel 
De achterwielen van de Linde heftrucks zijn niet aangebracht op een klassieke as die zich op gelijke hoogte met de wielen bevindt, maar wel op een goed uitgekiende as-constructie die hoger in het contragewicht van de heftruck is geplaatst.

Het gevolg is dat de achterwielen van de heftruck eenvoudig 90° kunnen draaien, wat de draaicirkel kleiner maakt en ervoor zorgt dat u de heftruck ook kunt inzetten in plaatsen waar er zeer weinig manoeuvreerruimte is. Kort gesteld: u krijgt een vierwieler met de draaicirkel van een driewieler!
Energiebesparing
Wanneer de achterwielen meer dan 70° gedraaid worden, stuurt een sensor automatisch een signaal naar de aandrijfmotor zodat de opgewekte kracht optimaal geregeld wordt. Op die manier gaat er veel minder energie verloren, en neemt de slijtage van de banden sterk af.

Meer stabiliteit
Dit voordeel hangt nauw samen met het vorige punt, want het wordt ook veroorzaakt door het signaal dat naar de motor wordt gestuurd bij een kanteling van de wielen van meer dan 70°. 

Het kan namelijk gevaarlijk worden wanneer er te veel kracht wordt uitgeoefend door de motor wanneer de achterwielen zich (nagenoeg) haaks bevinden op de voorwielen. Doordat er een signaal naar de motor wordt uitgestuurd, blijft de krachtproductie echter binnen de perken en wordt de stabiliteit van de truck – en dus ook de veiligheid – verzekerd.