Dynamic Mast Control

Gevolgen van hogere stellingen
Bij hooggeplaatste lasten is de mast onderhevig aan dynamische slingerbewegingen, met mogelijke schade aan de mast, de lading of de rekken als gevolg. Om de kans op deze schade te verkleinen, moet de bestuurder vaak zeer traag te werk gaan, of zelfs even wachten tot de schommelingen – ook gekend als oscillatie – ophouden en de last nauwkeurig in een stelling kan worden geplaatst.

Om dit reeds zo veel mogelijk te controleren, heeft Linde ervoor gekozen om hun reachtrucks te voorzien van een precieze, elektrische reachmotor, maar ook de mast zelf wordt met een goed uitgebouwd systeem van de nodige stabiliteit voorzien.
Dynamic Mast Control;
Werking Dynamic Mast Control
Het Dynamic Mast Control systeem van Linde compenseert en minimaliseert automatisch de oscillatie door precieze en naadloze tegenbewegingen van het onderstel. Dat betekent dat de bestuurder van een Linde reachtruck met DMC niet meer te maken heeft met de wachttijden die gepaard gaan met de slingerbeweging en verbuiging van de mast. Hierdoor kunnen palletten sneller, gelijkmatiger en veiliger worden verwerkt. 

Bovendien zullen de vorken bij het afnemen van een pallet altijd bij de eerste benadering volledig in de pallet geschoven worden. Dit levert een snellere doorlooptijd op en reduceert het risico op schade van het rek of de lading erachter.

Stressvrij en veilig
Het DMC hulpsysteem voor bestuurders van reachtrucks zorgt er dus voor dat hef- en reachbewegingen soepel kunnen verlopen, wat een veilige en stressvrije werkomgeving creëert. De bestuurder hoeft namelijk geen rekening te houden met schommelingen van de mast, en kan werken in het besef dat hij ook hoge ladingen op een vlotte manier kan opnemen / wegzetten.