Fleet Management : Linde Connect

Met de immer groeiende volumes aan informatie die binnen bedrijfsnetwerken wordt verzonden, wordt het steeds moeilijker om het logistieke proces perfect gestructureerd te laten verlopen. Daarom is het belangrijk om een goed overzicht te behouden van de beschikbare transportmiddelen, en dat is nu perfect mogelijk dankzij het Fleet Management systeem van Linde.
Linde Connect Fleet Management;

Hardware in de truck, software in de computer

Om de trucks te laten “praten”, wordt hardware aangebracht die alle informatie van het voertuig verzamelt en ze naar een lokale server of naar de Linde Cloud stuurt. Wanneer er updates en nieuwe functies beschikbaar zijn, worden deze dan ook via het netwerk in de truck ingevoerd.

De software in de computer zorgt er dan weer voor dat alle gegevens van het toestel op een overzichtelijke manier worden weergegeven en er zo een duidelijke planning kan worden opgemaakt. Acht functies voor een vlotter fleet management:

1. Connect: Access Control
Door gebruik te maken van een elektronische PIN code of chip weet u op elk moment wie aan het stuur van welk toestel zit. Bijkomende voordelen zijn dat enkel geautoriseerd personeel de truck kan starten, en dat sleutels niet verloren kunnen worden.

2. Connect: Crash Detection
De elektronische schademonitor brengt u automatisch op de hoogte wanneer er een botsing heeft plaatsgevonden met een van de trucks. Bovendien wordt het eenvoudig om na te gaan wie op dat moment de truck bestuurde, en kunnen er automatische snelheidsbeperkingen worden ingevoerd.

3. Connect: Operating Hours
Het digitale logboek houdt exact bij hoe veel uren elke truck actief is, zodat u hier een goed overzicht van kunt behouden. Zo kan een overdadig gebruik eenvoudig worden vermeden, wordt onderhoud eenvoudiger in te plannen en gaat geen tijd verloren door het manueel indienen van het aantal uren.

4. Connect: Trouble Codes
Doordat foutmeldingen automatisch worden verzonden, wordt u onmiddellijk op de hoogte gebracht van problemen met uw toestellen, zodat u kunt ingrijpen vooraleer zware schade kan worden aangebracht.

5. Connect: Usage Analysis
Met de gebruiksanalyse krijgt u een goed beeld van hoe de trucks precies worden ingezet. Zo kunt u bijvoorbeeld precies zien hoe veel van de tijd wordt gespendeerd aan rijden enerzijds, en hoe veel tijd aan optillen en laten dalen van goederen anderzijds. 

6. Connect: Battery Management
Het digitale batterijbeheer zorgt ervoor dat u de batterijen precies op het juiste moment opnieuw kunt opladen, zodat u nooit met lege batterijen te maken krijgt en de levensduur optimaal blijft.

7. Connect: Truck Mapping
De locatie van alle magazijntrucks wordt op elk moment duidelijk getoond, zodat geen tijd verloren gaat aan het lokaliseren van benodigde toestellen. Dit systeem maakt gebruik van GPS waardoor de informatie steeds betrouwbaar en actueel is.

8. Connect: Speed Zoning
Het aanbrengen van zones met snelheidsbeperkingen is een verdere stap richting absolute veiligheid. Wanneer de toestellen in de buurt komen van voetgangerszones, kruispunten of smalle gangen, kan een lagere snelheid een wereld van verschil maken.