Voordelen van de Linde Hydrostaat

De hydrostatische aandrijving is onlosmakelijk met Linde verbonden en biedt een groot aantal onmiskenbare voordelen. We lijsten ze hieronder voor u op.
Découvrez les avantages de la transmission hydrostatique de Linde;

Voordelen Linde Hydrostaat

Opbouw Linde Hydrostaat
Weinig slijtagedelen 
Lage onderhoudskosten
Veel vermogen
Laag brandstofverbruik
Bipedaalsysteem
Zeer nauwkeurig te bedienen
Hoge reactiesnelheid
Veilig parkeren
Veilig, schokloos wisselen van rijrichting
Geschikt voor lange afstanden & kort cyclisch werk
Krachtig en robuust


Weinig slijtagedelen en lage onderhoudskosten

De Linde Hydrostaat heeft minder bewegende onderdelen dan de hydrodynamische aandrijvingen van de meeste concurrerende heftrucks. Zo zijn er géén koppeling, versnellingsbak of separate remmen, waardoor deze ook niet onderhouden hoeven te worden en Linde over de laagst onderhoudskosten in de heftruckmarkt beschikt. 

Veel vermogen en een laag brandstofverbruik

Door de Hydrostaat wordt de olie in de heftruck in beweging gebracht en overgebracht van de pomp naar de hydrostatische rijmotoren. Dit vlot systeem zorgt voor een grote maar ook zeer efficiënte krachtproductie, waardoor het brandstofverbruik daalt.

Bipedaalsysteem met zeer nauwkeurige bediening

De heftrucks met hydrostatische aandrijving kunnen met twee pedalen worden uitgerust: één om vooruit te rijden en één om achteruit te bewegen. Hiermee bepaalt de chauffeur niet enkel de rijrichting, maar ook de sterkte van de oliestroom, waardoor de Linde Hydrostaat voor een op de millimeter nauwkeurig beheersbare aandrijving zorgt. 

Hoge reactiesnelheid en veilig parkeren

De werking van de Linde Hydrostaat zorgt ervoor dat, wanneer de pedalen worden losgelaten, de olie stil komt te staan en ook de heftruck stilvalt. Deze gesloten olie kringloop is dus ook 100% functioneel als rem.

Veilig, schokloos wisselen van rijrichting

Door de volledige koppeling van de Hydrostaat aan de oliestroom reageert de truck meteen wanneer de stroomsnelheid of -richting verandert. Dit zorgt ervoor dat u veilig, snel en schokloos van rijrichting kunt wisselen.

Lange afstanden & kort cyclisch werk

De  heftrucks met hydrostatische aandrijving kunnen eenvoudig lange afstanden op hoge snelheid afleggen door de koppeling van de Hydrostaat aan de oliestroom, maar zijn ook uitermate geschikt voor kort cyclisch werk, zoals het laden en lossen van vrachtwagens.

Krachtig & robuust

De Linde Hydrostaat is tevens zeer geschikt voor transport van zware materialen, bijvoorbeeld in de steen-, beton- en aluminiumindustrie. Wist u dat er zelfs Linde trucks zijn die, ondanks de zware omstandigheden in de aluminiumindustrie, al 32.000 draaiuren (oftewel 1,6 miljoen kilometers) op de teller hebben staan?

Overtuigd van de vele voordelen van de Linde Hydrostaat? Neem contact met ons op en ontdek de voordelen voor uw bedrijf!

Meer weten over de Linde Hydrostaat?

Klik op één van onderstaande linken voor een korte inleiding over de hydrostatische aandrijving of voor een inzicht in het ontstaan van het systeem.