Linde Safety Pilot

Het beroep van heftruckchauffeur is niet altijd eenvoudig, en dat beseft Linde maar al te goed. Het is ook daarom dat ze volledig inzetten op kwalitatief hoogstaande toestellen en innovatieve technologieën, en de Linde Safety Pilot is daar een uitstekend voorbeeld van. 

Dit hulpsysteem verhoogt de veiligheid enorm doordat het de heftruckchauffeur assisteert en er zo voor zorgt dat ladingen correct behandeld kunnen worden. Dit gebeurt aan de hand van een display die op een duidelijke manier aangeeft of de huidige handeling wel doorgevoerd kan worden zonder dat de veiligheidsgrenzen overschreden worden. 

Met andere woorden: absolute duidelijkheid voor een absolute veiligheid!
Linde Safety Pilot;
Menselijke fouten
Overal waar mensen werken, worden al eens fouten gemaakt. Als we het hebben over het besturen van vorkliften, zijn menselijke fouten zelfs de belangrijkste oorzaak van ongevallen op het werk.
Een gebrekkige kennis of verstrooidheid bij de bestuurder kunnen fouten veroorzaken en ervoor zorgen dat de truck kantelt en ernstige verwondingen of schade veroorzaakt. Dit is reeds erg genoeg, maar hou er ook rekening mee dat hierdoor de logistieke werking in uw firma ernstig verstoord wordt, wat het kostenplaatje nog een stuk hoger doet oplopen.

Drie waarden
De heftruckchauffeur moet ervoor zorgen dat de lading op de vorkarmen niet zwaarder weegt dan de toegelaten hefcapaciteit, en hij moet daarnaast ook rekening houden met het zwaartepunt en erop letten dat de maximale hefhoogte niet wordt overschreden. Dat is eenvoudiger gezegd dan gedaan, want bestuurders van vorkheftrucks worden vaak geconfronteerd met de uitdaging dat ze deze drie factoren in evenwicht moeten houden zonder hun exacte waarden te kennen. Het hoeft geen betoog dat dit tot gevaarlijke situaties kan leiden!
 
Linde Safety Pilot: een technische doorbraak op het vlak van veiligheid

Linde Material Handling ontwikkelde daarom een uniek ondersteuningssysteem voor bestuurders, namelijk de Linde Safety Pilot.

Dit hulpmiddel biedt een uitstekende ondersteuning omdat chauffeurs voortaan gewoon naar de display op ooghoogte moeten kijken om alle belangrijke waarden af te lezen:

  • Het lastzwaartepunt
  • De kantelhoek van de vorkarmen
  • Het huidige gewicht op de vorken
  • Het maximaal toegelaten gewicht op de vorken
  • De huidige hefhoogte
  • De maximaal toegelaten hefhoogte

Om de bestuurder te helpen om al deze waarden snel te identificeren, kreeg de display een zeer strak design waarbij de informatie als afbeelding wordt weergegeven en het aantal cijfers tot een minimum wordt beperkt. Op die manier worden gevaarlijke situaties vermeden, zodat het risico op een ongeval daalt en de veiligheid op het werk wordt verbeterd.