Lithium-ion batterijen:
meer productiviteit, minder ruimte en lagere kosten

Geen batterijwissel nodig
Constante, maximale batterijcapaciteit
Veilige technologie
Snelle laadtijd: 24/7 inzetbaarheid trucks
Onderhouds- en emissievrij
Lithium ion batterij;

Linde Li-ion (lithium-ion) voor heftrucks en magazijntrucks

Onnodige batterijwisselingen bij heftrucks of magazijntrucks kosten geld, ruimte en tijd. Kiest u voor een onderhoudsvrije Linde Li-ion batterij of accu, dan zijn deze wisselingen niet langer nodig. Bovendien neemt de kans op schade aan een batterij of lader hierdoor ook aanzienlijk af.

Lithium-Ion-technologie

Assortiment elektrische Linde trucks met lithium-ion batterij of accu

Bijna al de elektrische Linde trucks zijn beschikbaar met een (optionele) lithium-ion batterij. Dit geldt niet alleen voor de elektrische vorkliften, maar net zo goed voor de elektrische transpalletten, reachtrucks, stapelaars, orderpicktrucks en smallegangentrucks


De voordelen van de Li-ion technologie

✓ Geen batterijwissel en onderhoud meer nodig
Dit scheelt tijd en opslagruimte. Daarnaast neemt de kans op schade aan een batterij of lader af omdat batterijwisselingen tot het verleden behoren. 

✓ Constante en maximale batterijcapaciteit
De krachtige Li-ion batterijen hebben geen last van inwendige weerstand zodat nauwelijks capaciteit verloren gaat, dit in tegenstelling tot de conventionele loodzuuraccu’s. Linde heeft de nadruk gelegd op een slimme bouw van lithium-cellen, wat de thermische belasting van de truck reduceert en tot een efficiënter energieverbruik leidt. De batterijen zijn beschikbaar in 24 volt, 48 volt en 90 volt. 

✓ Zeer snelle laadtijd
Opportunity charging: ‘Lunchen & Laden’. Trucks zijn 24/7 beschikbaar zonder nood aan een batterijwissel.
Laden van een Lithium ion batterij
Eenvoudig laden van de Li ion batterij
Linde Li ion batterijen
✓ Onderhoudsvrij
Geen onnodige stilstand van trucks dankzij de onderhoudsvrije Li-ion batterij. Dit betekent onder andere dat er geen water hoeft te worden bijgevuld, en ook andere vormen van onderhoud aan de batterij worden met lithium-ion overbodig gemaakt.

✓ Emissievrij 
De Li-ion batterij is overal oplaadbaar omdat er geen gassen of dampen vrijkomen. Li-ion is daarom een perfecte oplossing in de food-, chemie- en farmaceutische sector. Bij traditionele loodzuurbatterijen komen ongelukken nog veelvuldig voor tijdens het onderhoud. Acculaadruimtes of afzuiginstallaties zijn bij Li-ion batterijen niet langer nodig.

✓ Robuust batterijcompartiment: maximale veiligheid
Het batterijcompartiment, gemaakt van 25 mm massief staal, beschermt de batterijcellen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Tijdens een crashtest liet Linde zien tegen welke kracht het batterijcompartiment bestand is. Een 8-ton heftruck met last reed hierbij met volle snelheid in op de zijkant van een 3-ton lithium-ion heftruck, en het batterijcompartiment bleef perfect beschermd voor de botsing met de vorken.
 

Crashtest van de Linde Li-ion batterijen

Linde lithium-ion heftrucks en magazijntrucks

 

8 jaar garantie op Linde lithium-ion batterij

Linde biedt een zeer ruime garantietermijn van 8 jaar op de lithium-ion batterijen, wat een hoge investeringsveiligheid oplevert.
Wordt in de eerste 3 jaar aanspraak gemaakt op de garantie, dan wordt de batterij gratis gerepareerd of vervangen.

CE markering en CAN bussysteem 

CE-markering en CAN-Bus

Linde ontwikkelde een betrouwbaar CAN-Bus systeem (Controller Area Network) voor elk type truck.
Daardoor communiceren de truck, de batterij en de batterijlader perfect met elkaar.
 Liion coldstore Lithium-ion uitermate geschikt
 voor Coldstore

Li-ion batterijen zijn inzetbaar tot -20 °(inzet van de batterijlader) en -30° (inzet batterij).
De lithium-ion batterij heeft geen last van inwendige weerstand zodat nagenoeg geen capaciteit verloren gaat. Daarnaast kan de batterij overal opgeladen worden aangezien er geen gassen of dampen vrijkomen.