Safety Guard

Net zoals veel andere zaken, berust ook veiligheid voor een groot deel op een goede communicatie. Dat geldt niet alleen voor het maken van goede afspraken op de werkvloer, maar ook voor het kunnen waarschuwen van heftruckchauffeurs en omstaanders wanneer ze elkaar naderen.

Vaak heerst er in een werkomgeving echter te veel lawaai om dit auditief te kunnen doen, maar ook daarvoor heeft Linde een oplossing voorzien: ontdek de Safety Guard!
 
;
De technologie staat het toe om steeds meer veiligheidsopties in te bouwen, en een mooi voorbeeld daarvan is de Safety Guard. Deze technologie omvat niet minder dan 4 mogelijke applicaties. 

Een eerste applicatie is de introductie van speed zones, waarmee de snelheid van een truck automatisch kan worden gereduceerd in cruciale gebieden.
Een tweede toepassing is een automatische waarschuwing voor heftruckchauffeurs wanneer een botsing met de infrastructuur dreigt, bijvoorbeeld wanneer de mast van de truck hoger is dan de deur vlakbij. 

De meest in het oog springende applicaties zijn echter diegene waarbij een dreigende aanrijding wordt gemeld tussen heftrucks onderling enerzijds, of tussen een heftruck en omstaanders anderzijds. De Safety Guard meet hiervoor voortdurend de afstand tussen trucks en personen die met een ontvanger zijn uitgerust, en waarschuwt beide partijen visueel en auditief – en personen ook via een trilfunctie – wanneer ze elkaar naderen. Deze technologie maakt gebruik van een radiosignaal van 4 GHz, zodat ze ook doorheen muren en andere obstakels kan worden gebruikt.