Safety Tag

Net zoals veel andere zaken, berust ook veiligheid voor een groot deel op een goede communicatie. Dat geldt niet alleen voor het maken van goede afspraken op de werkvloer, maar ook voor het kunnen waarschuwen van heftruckchauffeurs wanneer iemand in de buurt komt. 

Vaak heerst er in een werkomgeving echter te veel lawaai om dit auditief te kunnen doen, maar ook daarvoor heeft Linde een oplossing voorzien: ontdek de Safety Tag!
 
De technologie staat het toe om steeds meer veiligheidsopties in te bouwen, en een mooi voorbeeld daarvan is de Safety Tag. Met deze instelling kunt u er namelijk voor zorgen dat de bestuurder van een truck automatisch op de hoogte wordt gebracht wanneer er zich andere personen binnen 8 meter van hem bevinden.

Het principe is eenvoudig: de bestuurder van de truck krijgt een ontvanger mee, en die ontvanger spoort de aanwezigheid op van vesten die van sensoren voorzien zijn. Personen die in het warenhuis rondlopen, kunnen dan deze vesten dragen zodat de bestuurder automatisch een signaal ontvangt wanneer er zich iemand in de buurt van de truck bevindt. 

Door deze gewaarwording kan de bestuurder zich aan de situatie rondom hem aanpassen, wat de veiligheid in uw magazijn bevordert en het aantal ongevallen kan terugdringen.