Safety Guard

Net zoals veel andere zaken, berust ook veiligheid voor een groot deel op een goede communicatie. Dat geldt niet alleen voor het maken van goede afspraken op de werkvloer, maar ook voor het kunnen waarschuwen van heftruckchauffeurs en omstaanders wanneer ze elkaar naderen.

Vaak heerst er in een werkomgeving echter te veel lawaai om dit auditief te kunnen doen, maar ook daarvoor heeft Linde een oplossing voorzien: ontdek de Safety Guard!
 
;
De technologie staat het toe om steeds meer veiligheidsopties in te bouwen, en een mooi voorbeeld daarvan is de Safety Guard. Met deze instelling kunt u er namelijk voor zorgen dat de bestuurder van een truck en de omstaanders automatisch op de hoogte worden gebracht wanneer ze elkaar naderen.

Het principe is eenvoudig: de bestuurder van de truck krijgt een ontvanger mee, en die ontvanger spoort de aanwezigheid op van vesten die van sensoren voorzien zijn. Personen die in het warenhuis rondlopen, kunnen dan deze vesten dragen zodat zowel zijzelf als de bestuurder automatisch een signaal ontvangen wanneer ze elkaar naderen.

Door deze gewaarwording kunnen zowel de bestuurder als de omstaanders zich aan de situatie aanpassen, wat de veiligheid in uw magazijn bevordert en het aantal ongevallen kan terugdringen.