Secure Distance Vest &  Distance Beeper

De belangrijkste maatregel om besmetting met Covid-19 te voorkomen is het bewaren van een veilige afstand tussen twee personen. Deze afstand is niet altijd gemakkelijk te handhaven bij het samenwerken in de productie of in het magazijn. Er is vaak een verschil tussen de subjectieve en de objectieve beoordeling.

Deze taak wordt nu overgenomen door de Secure Distance Vest en de Distance Beeper van Linde Material Handling. Ze meten de afstand tussen medewerkers met behulp van Ultra Wideband-radiosignalen en waarschuwen hen wanneer ze te dicht in elkaars buurt komen.
De Secure Distance Vest en de Distance Beeper van Linde meten de afstand tussen medewerkers met behulp van Ultra Wideband-radiosignalen en waarschuwen hen wanneer ze te dicht in elkaars buurt komen.;

Secure Distance Vest

De Secure Distance Vest is een verdere ontwikkeling van het Interactive Warning Vest voor de Safety Guard van Linde Material Handling en biedt een antwoord op de uitdagingen die de Covid 19-pandemie met zich meebrengt. Hij knippert, piept en trilt wanneer de dragers tijdens hun werk te dicht bij elkaar komen en niet de vereiste veilige afstand houden. De Ultra Wideband-radiosignalen zijn betrouwbaarder en nauwkeuriger dan Bluetooth of WLAN-signalen, vooral in een industriële omgeving. De sensor en het schakelstation zitten in het vest geïntegreerd. Dankzij het automatische waarschuwingssysteem kunnen de werknemers de afstanden beter inschatten en vrijer werken.


Gemakkelijk afstand houden

Het Ultra Wideband-radiosignaal van de Secure Distance Vest werkt bijzonder betrouwbaar en nauwkeurig. Van zodra de voorgeschreven minimale afstand tussen twee dragers ook maar een beetje wordt overschreden, reageren de sensoren van het vest. Hij licht op, er klinkt een akoestisch signaal en de sensor trilt.

De Secure Distance Vest en de Distance Beeper van Linde meten de afstand tussen medewerkers met behulp van Ultra Wideband-radiosignalen en waarschuwen hen wanneer ze te dicht in elkaars buurt komen.

Distance Beeper

De Distance Beeper is ook gebaseerd op de Linde Safety Guard en is aangepast aan de nieuwe veiligheidsvoorschriften ter bescherming tegen Covid-19. De beeper is een draagbaar toestel dat de afstand tot andere beepers meet via het Ultra Wideband-radiosignaal. Wanneer dragers van een beeper te dicht bij elkaar komen, klinkt er een akoestisch signaal en begint het apparaat te knipperen en te trillen. Het handige apparaat kan eenvoudig aan kleding worden bevestigd of met een extra riem aan de arm worden gedragen. Klanten die al gebruik maken van de Safety Guard kunnen hun draagbare ontvangers via een software-update laten omzetten naar de nieuwe functie.

Contact Tracing

Zelfs met optimale voorzorgsmaatregelen kan het af en toe gebeuren dat de afstand tussen medewerkers onder de vereiste veiligheidsafstand valt. In dergelijke gevallen maken de Distance Vest en de Distance Beeper, in combinatie met een cloud applicatie, het eenvoudig om besmettingsketens op te sporen. Contact Tracing heeft tot doel om personen te identificeren die direct contact hebben gehad met een Covid-19 besmette persoon. Dit biedt medewerkers en leidinggevenden betrouwbare contactinformatie, zodat alleen individuele medewerkers en niet hele teams in quarantaine moeten worden geplaatst als dat nodig is. Bedrijven kunnen zo hun intralogistiek op een hoog niveau houden en kosten besparen.