Banden

Kies het juiste type banden voor een optimale stabiliteit
Bandenservice_banner;

1. Standaardbanden 

De Linde heftrucks verlaten de fabriek standaard op solide banden die voor alle doorsneetoepassingen geschikt zijn, al hebt u binnen dit gamma nog wel enkele keuzemogelijkheden. Zo leggen sommige banden bijvoorbeeld eerder de nadruk op comfort, terwijl andere banden voor meer grip zorgen. 
U kunt kortom steeds het type band kiezen dat volledig bij uw specifieke toepassing aansluit en het meest geschikt is voor de ondergrond waarop u uw heftruck wilt inzetten. Bespreek daarom zeker met onze experts in welke omstandigheden de heftruck zal worden ingezet, zodat ze samen met u het perfecte bandentype kunnen bepalen.
 

2. Non-marking banden

U kunt ook kiezen voor non-marking banden die geen afdruk achterlaten op de vloer. Deze banden hebben een minder lange levensduur dan de gemiddelde band, maar hebben het voordeel dat ze perfect kunnen worden ingezet op lichte en / of gevoelige ondergronden zonder markeringen achter te laten.

3. Luchtbanden

Wanneer u voor luchtbanden opteert, kiest u banden die u een hogere snelheid opleveren dan volrubberbanden, minder snel warm zullen lopen en ook een lagere aanschafwaarde. Hou er daarbij wel rekening mee dat de bedrijfszekerheid minder hoog is en er standaard door de luchtvulling ook een risico op lekrijden ontstaat.
U kunt dit echter wel verhelpen door ervoor te kiezen om de banden met PU-schuim te vullen, een product dat de lucht in de binnenkamer van de band vervangt. Deze optie wordt vooral gekozen op terreinen met een slechte ondergrond, waar het risico op lekrijden groter is dan gemiddeld. Zo verhoogt u voor een meerprijs op een eenvoudige manier de levensduur van uw luchtbanden.

4. Antistatische banden

Bepaalde werkomstandigheden vereisen het gebruik van explosiebeveiligde trucks, en dan is het ook een goed idee om deze trucks van aangepaste banden te voorzien. De antistatische banden wekken geen statische elektriciteit op en kunnen dus ook geen vonken produceren, wat in een ontploffingsgevoelige omgeving uiteraard een zeer belangrijke troef is.