Bediening

Wanneer u voor een Linde truck kiest, verwacht u kwaliteit en een vlotte bediening.  En terecht!

Deze trucks zijn dan ook voorzien van verschillende eigenschappen die het rijden en de heffuncties veel eenvoudiger maken.
Ontdek hier de verschillende bedieningsopties in het Linde aanbod.
 
Linde Load Control;

1.  Linde Load Control

De Linde Load Control zorgt voor een uiterst intuïtieve, gelijkmatige en veilige bediening van de hefmast. Met de Linde Load Control bedient u alle hefmastfuncties met minimaal één en maximaal vier soepele joysticks, die telkens over één of twee verschillende functies beschikken.
De rij- en heffuncties worden volledig van elkaar gescheiden, zodat er minder slijtage is van dezelfde onderdelen en meerdere functies gelijktijdig kunnen worden bediend. Zo kunnen de trucks met de Linde Load Control bijvoorbeeld gelijktijdig tilten én heffen, maar ook goederen sideshiften én kantelen of een vorkenklem laten zakken én openen. De keuze is aan u!

2. Grote bedieningsknoppen

Dat de bedieningsknoppen van uw truck in alle omstandigheden eenvoudig bedienbaar moeten zijn, spreekt voor zich. Bij Linde is er dan ook voor gekozen om de trucks met grote knoppen uit te rusten, zodat ze zelfs met handschoenen aan nog probleemloos bediend kunnen worden. Hierdoor zijn de Linde trucks ook in ruwe of cold-store omgevingen perfect inzetbaar, en wordt de kans op fouten door het foutief bedienen van meerdere functies tegelijk sterk gereduceerd.

3. Belly button

Een veilige bediening van uw trucks is een absolute prioriteit, en de belly button functie speelt hier volledig op in. Wanneer u als gebruiker namelijk in contact komt met de truck zelf, beweegt die zich automatisch van u af. Op die manier wordt het risico op knelling van lichaamsdelen of kledingstukken tegengegaan, en verlaagt de kans op schade en fysiek letsel gevoelig.

4. Elektronische beveiliging klemfunctie 

Wanneer een heftruck wordt uitgerust met een vorkenklem, is het belangrijk dat deze functie uitermate betrouwbaar werkt en de klem zich niet opent vooraleer dat effectief van haar verlangd wordt.

Om dit te verhinderen, is de klemfunctie zo ingesteld dat de bedieningshendel twee keer kort na elkaar bediend moet worden vooraleer de klem zich effectief opent. Met deze extra veiligheidsmaatregel wordt de kans op foutieve handelingen stevig gereduceerd, alsook het aantal ongevallen dat hieruit voortvloeit.