Cabine

Voor optimale prestaties is het van groot belang dat de bestuurder zich veilig voelt op zijn werkplek, dus is een veilig uitgeruste cabine zeker geen overbodige luxe. Linde heeft daarom enkele veiligheidssnufjes voorzien voor de cabine van zijn heftrucks:
Cabine Veiligheidsdeur;

1. Intercom in de cabine

Aangezien de zichtbaarheid in kleinere gebieden vaak beperkt is, is het een welgekomen bijkomende veiligheid wanneer de omgevingsgeluiden tot binnenin de cabine doordringen. En dat wordt mogelijk door een intercom in de cabine! 

Met een intercom worden communicatie en waarneming van omgevingsgeluiden namelijk ook in perfect geïsoleerde cabines mogelijk. Op die manier kunt u ook in cold-store omgevingen naar de omgevingsgeluiden luisteren, zelfs wanneer het niet mogelijk is om de deur van de heftruck te openen omwille van de vrieskou.

2. Veiligheidsglas in de cabine

Heftrucks kunnen ook met veiligheidsglas worden uitgerust om de veiligheid van de bestuurder te bevorderen. Het verschil met een standaard glazen dak is dat dit glas bij schade zal verbrokkelen i.p.v. versplinteren, zodat de kans op verwonding door glassplinters tot een minimum herleid wordt.

3. Beveiligingshekje  

Een kantelende heftruck is uiteraard sowieso een situatie die vermeden moet worden, maar indien dit toch gebeurt, kan een bijkomende veiligheid zeker van pas komen.
Zo kan de cabine met een beugel aan de zijkant uitgerust worden. Deze beugel doet dienst als extra veiligheidsmiddel dat verhindert dat de bestuurder bij ongevallen uit de truck valt.

4. Beveiligingsdeur 

Net als bij het beveiligingshekje kan een optionele deur aan de zijkant worden aangebracht. De deur zal dan ook als extra veiligheidsmiddel dienen om te verhinderen dat de bestuurder bij ongevallen uit de truck valt.