Mastopties

De mast is een basiselement van elke heftruck. Het is dan ook van het grootste belang dat deze robuust en slim opgebouwd is, zodat u op een optimale manier aan de slag kunt gaan. Linde heeft hier dan ook stevig op ingezet, en het resultaat mag gezien worden!
Mast;

1. Neigcilinders bovenaan

Een van de belangrijkste voordelen van Linde heftrucks, is dat de neigcilinders bovenaan zijn aangebracht. Dit is uniek in de wereld van de heftrucks, en levert een betere visibiliteit, een stabielere mast en een hogere restcapaciteit op grote hoogte op, zodat ook de goederen op grote hoogte op een veilige manier in en uit de stelling kunnen worden gehaald.

2. Smalle mast

Een goede zichtbaarheid is van levensbelang, dat toont zich ook in de Linde heftrucks. Door de compacte bouw van de mast heeft de bestuurder namelijk altijd goed zicht op de vorken tijdens het laden en lossen van goederen, maar ook op de omgeving zodat eventuele obstakels eenvoudig opgemerkt en vermeden kunnen worden.
Op deze manier wordt het aantal ongevallen gereduceerd, en krijgen zowel de veiligheid als de productiviteit een duidelijke boost.

3.  Hoogtebegrenzing

Een aanzienlijk deel van de ongevallen op de werkvloer kan eenvoudig verhinderd worden, bijvoorbeeld door te vermijden dat de mast te hoog wordt geheven bij lage doorrijhoogtes. Bij de Linde heftrucks kan dan ook een elektronische begrenzing van de doorrijhoogte worden opgelegd, waarbij de exacte hoogte van de mast door sensoren wordt waargenomen. 

Zo worden mogelijke ongevallen ten gevolge van een niet aangepaste doorrijhoogte onmogelijk gemaakt, wat net als de smalle mast een positief effect heeft op zowel de veiligheid als de productiviteit.