Pedalen

Bipedaal of monopedaal? Ontdek hier het verschil!

bipedaal Linde;

Verschil tussen bi- en monopedaal

Voor een snelle, productieve verwerking van goederen is het noodzakelijk dat ook de pedalen van uw heftruck op een vloeiende, intuïtieve wijze bediend kunnen worden. Daarom biedt Linde u de keuze tussen twee verschillende bedieningsmethodes: de monopedaal en de bipedaal.

Monopedaal

In een standaard heftruck zal de rijbediening gebeuren aan de hand van een monopedaal, d.w.z.: de truck beschikt naast de rempedaal over één enkele pedaal die dient om afwisselend vooruit en achteruit te rijden, al naargelang de stand van de hendel die de rijrichting beheert. Dit komt dus overeen met de manier waarop u in een auto de pedalen bedient, met het verschil dat u geen koppelingspedaal dient in te drukken.

Bipedaal

Onze Linde heftrucks kunnen echter ook worden uitgerust met een bipedaalfunctie, die u naast de standaard gaspedaal ook nog een aparte pedaal biedt om achteruit te rijden. Op die manier kunt u zonder schakelen van richting veranderen, waardoor u sneller kunt manoeuvreren en u merkbaar tijdswinst boekt in omgevingen waar veel tussen de twee rijrichtingen moet worden gewisseld.

Bovendien levert de bipedaalfunctie ook een ergonomisch voordeel op. Doordat de beide benen afwisselend gebruikt worden om de truck in een van beide rijrichtingen te sturen, worden de heupen veel gelijkmatiger belast dan in een truck met monopedaal en komen fysieke ongemakken dus minder voor.