Snelheid

Een aanzienlijk deel van ongevallen op de werkvloer wordt veroorzaakt door een onaangepaste snelheid, zowel op lange rechte stukken als in snedige bochten. Daarom zijn er bij de Linde heftrucks snelheidsreducties voorzien, zodat de veiligheid op de werkvloer niet in het gedrang komt. 
Automatische rijsnelheidscontrole;

1. Curve Assist

Vooral in bochten kan een hoge snelheid tot gevaarlijke situaties leiden, want een onaangepaste snelheid kan ervoor zorgen dat de heftruck omkantelt met alle gevolgen van dien. 
Daarom heeft Linde de Curve Assist uitgebracht, waarmee de snelheid in de bochten automatisch aangepast wordt aan de scherpte van de bocht. Op die manier gaat de stabiliteit in de bochten omhoog, terwijl de kans op ongevallen omlaag gaat.

2. Rijsnelheidsbegrenzing*

Ook een te hoge heffing van de mast heeft een negatief effect op de stabiliteit, dus is het ook hierbij aanbevolen om uw snelheid te beperken. Van zodra de mast 25 centimeter boven de vrije heffing uitsteekt, kan de snelheid automatisch tot 5,5 km/u beperkt worden. 
Hierdoor wordt de kans op omvallen van de truck stevig gereduceerd, en ook de kans op schade bij de doorgang wordt tot een minimum herleid. 


*Enkel beschikbaar op reachtrucks

3. Kruipsnelheidsknop*

Sommige omstandigheden vereisen een zeer lage snelheid, daarom is er bij Linde de mogelijkheid om aan kruipsnelheid te werken. In deze stand blijft de truck goed te bedienen in zeer kleine ruimtes, bijvoorbeeld in de smalste gangen van uw magazijn of bij het laden en lassen van een vrachtwagen.

*Enkel beschikbaar op transpalletten en stapelaars