Stoel

Om op een verantwoorde manier te werken, is het noodzakelijk dat de bestuurder op een veilige manier in de heftruck neerzit. Om ervoor te zorgen dat dit ook effectief gebeurt, zijn / kunnen uw Linde heftrucks (worden) uitgerust met de volgende veiligheidsmaatregelen met betrekking tot de stoel.
Veiligheidsgordel;

1. Rolgordel


De rolgordel is het meest voor de hand liggende hulpmiddel bij een correcte positie op de stoel, en kan vergeleken worden met de klassieke autogordel. Het gebruik is dan ook net hetzelfde: u gaat zitten, gespt de gordel om, en kunt veilig aan de slag.
Het voordeel hiervan is duidelijk: doordat u goed vastgegespt zit, zult u bij bruuske bewegingen (zoals het omkantelen van de truck) nooit uit de cabine worden geslingerd.

2. Gordelcontact met oranje riem


Soms gebeurt het dat de gordel uit vergetelheid of moedwillig niet wordt vastgegespt, wat de veiligheid in het gedrang brengt. Om dit te verhinderen, kunt u uw heftruck laten uitrusten met een monitor die het gebruik van de truck verhindert wanneer de gordel niet vastzit.
Met de oranje riem zet u bovendien extra in op de zichtbaarheid, want door zijn felle kleur is deze riem duidelijk zichtbaar van op grote afstand.

3. Stoelschakelaar 


Alle Linde toestellen zijn standaard uitgerust met een stoelschakelaar, waardoor ze enkel in werking kunnen treden wanneer iemand op de stoel zit. 
De voordelen hiervan zijn tweeledig: enerzijds wordt de bestuurder verplicht een correcte, veilige houding aan te nemen, en anderzijds is het een extra veiligheid die ervoor zorgt dat niemand onbedoeld een hendel bedient terwijl hij naast de heftruck staat.