Linde AGV’s: automatisering in een digitale wereld

Het gebruik van geautomatiseerde voertuigen in logistieke processen is niet nieuw. Wel nieuw zijn de toenemende eisen in het kader van Industrie 4.0, waardoor autonome trucks in staat moeten zijn om zich in IT-processen te integreren, veilig met mensen samen te werken en realtime met andere systemen te communiceren. Motrac Handling & Cleaning biedt u advies en geautomatiseerde trucks op maat om deze uitdagingen te overwinnen.
Productassortiment Linde  robotics 2018;

Waarom automatiseren?

Het meest bekende voordeel van automatiseren is zonder twijfel de verhoogde productiviteit. Autonome trucks zijn niet afhankelijk van de aanwezigheid van mensen en kunnen – met uitzondering van oplaadmomenten – 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 worden ingezet.

Kenmerkend voor de AGV’s van Linde is bovendien de ingebouwde veiligheid. Door ingebouwde lasers scannen deze trucks voortdurend de omgeving, waardoor ze obstakels of omstaanders tijdig opmerken en onmiddellijk afremmen om ongevallen te vermijden.

Een ander belangrijk voordeel is de geo-technologie waarmee nagenoeg elke AGV van Linde is uitgerust. Dankzij deze technologie wordt de plattegrond van het magazijn in het geheugen van de trucks opgenomen zodat ze zelfstandig kunnen opereren, zelfs zonder markeerders.

Een verdere troef is de flexibiliteit van de Linde trucks. De automatiseringsopties zijn schaalbaar waardoor ze efficiënt op specifieke vereisten kunnen worden afgestemd, ideaal voor zowel grote als kleine bedrijven. 

Tot slot beschikken de Linde AGV’s ook over de Dual Driving Mode, waarmee eenvoudig kan worden overgeschakeld van automatisch op manueel gebruik. Indien de geautomatiseerde truck benodigd wordt voor manueel gebruik, volstaat hiervoor één druk op de knop.

Door al deze voordelen hebben de AGV’s van Linde in veel gevallen een terugverdientijd van amper 1,5 à 2 jaar!

Autonome trucks voor elk type toepassing

Geen enkel magazijn is hetzelfde, en de noden en wensen van klanten kunnen zeer uiteenlopend zijn. Motrac Handling & Cleaning biedt daarom meerdere types Linde AGV’s aan waarmee aan elke vereiste kan worden voldaan. In 2018 werden twee nieuwe types autonome trucks op de markt gebracht:

Met de nieuwe C-MATIC lanceerde Linde voor de eerste keer een automatisch gestuurd platform.  Door een simpele druk op de knop kan deze met onderdelen tot maximaal 0,65 ton op weg worden gestuurd of naar een gewenste locatie worden geroepen. Hij doet dit door het pad te volgen van een vooraf aangebrachte magneetband in het magazijn, en kan zijn taken tot wel 16 uur ononderbroken uitvoeren.

Voor de hoger geplaatste goederen werd dan weer de R-MATIC uitgebracht. Deze geautomatiseerde reachtruck beschikt over een hefvermogen tot 1,6 ton en kan goederen tot 10 meter hoogte wegzetten / oppikken. De R-MATIC beschikt over sensoren en driedimensionale camera’s waardoor de truck steeds snel en zonder ongevallen zijn bestemming bereikt.

Linde Connect

Of een bedrijf nu over geautomatiseerde of uitsluitend over manuele trucks beschikt: in beide situaties helpt het Linde Connect Fleet Management systeem om een duidelijk overzicht te bewaren van elk type logistieke vloot.

Bij deze technologie worden hardware op de trucks en software op de computersystemen van de klant aangebracht met een duidelijk doel: het verzamelen van belangrijke inzichten die helpen bij het maken van de juiste keuze op het juiste moment.

Enkele voordelen van de technologie zijn:
Kunnen zien welke truck zich waar bevindt
Een overzicht houden van de toestand van elke truck 
Steeds op de hoogte blijven van eventuele ongevallen
Toegang tot trucks beperken tot het adequate personeel

U ontdekt alle applicaties van Linde Connect op onze productpagina: Linde Connect Fleet Management