Belgian LindeCup

Kurt Verlinden (ODTH) triomfeert op de Belgian LindeCup 2017 !
Praktische-proef-Belgian-LindeCup;
Zaterdag 17 juni 2017 organiseerde Motrac Handling & Cleaning intussen reeds voor de achtste keer de Belgian LindeCup, het jaarlijks nationaal kampioenschap voor heftruckchauffeurs. Ook dit jaar was er een grote opkomst met maar liefst 48 deelnemers uit 23 bedrijven, die allen het beste van zichzelf gaven tijdens een theoretische test alsook op twee praktische proeven met elektrische heftrucks en reachtrucks. Op die manier konden ze bewijzen dat ze zowel de praktische kunde als de theoretische kennis hadden om voor de titel van beste heftruckchauffeur in aanmerking te komen.

Twee van de vijf finaletickets werden uitgedeeld aan Kurt Vanoppen (Carglass), de winnaar van de schijven-proef, en Jimmy Vleminx (Madrico), de winnaar van de kisten-proef. De andere drie plekken werden veroverd door Kurt Verlinden (ODTH), Peter Gevers (Lano) en Fréderic Deckers (Carglass). Deze vijf finalisten konden dan op het finaleparcours man tegen man uitmaken wie dit jaar op het podium zou eindigen en zo een geldprijs én een ticket voor het wereldkampioenschap in Duitsland op 14, 15 en 16 september zou bemachtigen.

Titelverdediger Jimmy Vleminx deed het opnieuw uitstekend en eindigde dit jaar op de derde plek. Hij werd op het podium net voorafgegaan door Peter Gevers, die een knappe tweede plaats wist te behalen.

Dit jaar werd iedereen echter voorafgegaan door Kurt Verlinden, die foutloos bleef op het theoretische gedeelte en ook bij de praktische proeven een sterk parcours aflegde. In de finaleproef op het balkenparcours wist hij ook nog eens de beste tijd neer te zetten waardoor hij zich nu de winnaar van de Belgian LindeCup 2017 mag noemen en een jaar lang de titel van ‘Beste heftruckchauffeur van België’ mag dragen. Proficiat Kurt!