SIGMACert

Motrac is de eerste heftruckimporteur in België die als bedrijf officieel SIGMACert gecertificeerd is.

SIGMACert is een veiligheidslabel dat u helpt voldoen aan de arbeidsmiddelenrichtlijn. Deze richtlijn vereist dat arbeidsmiddelen periodiek gecontroleerd worden. De werkgever dient aan te tonen dat al het mogelijke werd gedaan om de veiligheid van het aanwezige materiaal te waarborgen. Dit wordt niet alleen gevraagd vanuit de arbeidsinspectie, maar ook vanuit het VCA. Een officieel keuringsrapport van een SIGMACert keuringsbedrijf is in dit kader de beste vrijwaring.
SigmaCert;
Zorg ervoor dat uw heftruckvloot steeds aan alle veiligheidsnormen voldoet.
Heftrucks zijn alomtegenwoordig in het bedrijfsleven, met alle voordelen maar – helaas – ook alle risico’s van dien. Zo blijkt dat bij 10% van alle arbeidsongevallen met blijvende arbeidsongeschiktheid heftrucks betrokken zijn, en vaak ligt de gebrekkige technische staat van de vorklift aan de basis van het ongeval ...

Daarom riep SIGMA – de federatie van leveranciers van materieel voor bouw en goederenbehandeling – de SIGMACert veiligheidskeuring in het leven. Enkel door SIGMA gecertificeerde bedrijven – zoals Motrac – mogen die uitvoeren. De keuring neemt niet veel tijd in beslag en kan gewoon bij u ter plaatse gebeuren, zodat u haar eenvoudig kunt combineren met de eerstvolgende onderhoudsbeurt van uw heftrucks. Vraag er zeker naar bij uw Motrac contactpersoon!