Warehouse automatiseren: risicoloos en toekomstgericht

Motrac/RLS is uw totaalleverancier voor warehouse automatisering en inrichting met ruim 60 jaar logistieke ervaring. Uw behoefte staat centraal, zodat u de juiste automatiseringsoplossing krijgt, welke kostenefficiënt is.

Warehouse uitdagingen;

Wat is warehouse automatisering?

Automatisering van een warehouse betekent dat fysieke arbeid wordt geautomatiseerd. Waar het werk eerst uitgevoerd werd door mensen, wordt dit (deels of volledig) vervangen door geautomatiseerde processen, software en zelfsturende machines en trucks. Afhankelijk van de bedrijfsdoelstellingen en het type orders is het niet altijd nodig om een warehouse volledig te automatisering maar is een deelproces zelfsturend inrichten soms al voldoende. Denk aan het orderpicken, de opslag van materialen of het interne transport.

Wanneer is automatiseren van uw warehouse zinvol?

De economie groeit, e-commerce orders stijgen en daarmee de behoefte om sneller, veiliger en kosten efficiënter te werken. Door taken te automatiseren, snijden warehouses flink in de arbeidskosten. Personeel is schaars en robots zijn er in overvloed.

Met de inzet van robots kunnen werkzaamheden 24/7 doorgaan. Daarnaast neemt het aantal pickfouten af, de doorlooptijden worden aanzienlijk korter, de veiligheid op de werkvloer neemt toe en er zijn minder schadegevallen in (deels) geautomatiseerde warehouses. Kortom, de voordelen van het automatiseren van uw warehouse zijn:

 • Werkzaamheden kunnen 24/7 doorgaan
 • Minder pickfouten
 • Kortere doorlooptijden
 • Meer veiligheid op de werkvloer
 • Minder schadegevallen
 • Constante kwaliteit

Dit betekent dat de bestaande risico’s en kosten afnemen. Hierdoor bent u klaar voor de toekomst.

Hoe moet ik automatiseren of robotiseren?

Een conveyor of rollerbaansysteem, robots inzetten, zelfsturend materieel gebruiken of de bestaande processen anders inrichten? Welke fase en manier van automatiseren het beste bij u past, is afhankelijk van uw product of dienst, de mogelijkheden van uw investering en uw doelstellingen. Het belangrijkste is dat de kwaliteit gewaarborgd blijft.

Warehousemanagers willen graag automatiseren omdat zij de voordelen onderkennen en druk vanuit de markt ervaren. De concurrent zit ook niet stil. En stilstand is achteruitgang. Automatiseren kost tijd en hiervoor is ook specialistische kennis nodig. Zorg dus voor de juiste ondersteuning wanneer u uw warehouse wilt gaan automatiseren. Zo kiest u voor een efficiënte oplossing en een investering in de toekomst van uw warehouse.

Totaalleverancier: alles onder één dak

Wilt u weten wat robotisering en automatisering voor uw business kan betekenen?

Motrac/RLS is uw one-stop shop voor warehouse-oplossingen en -inrichting. Alle diensten en oplossingen worden onder één dak aangeboden. Op die manier kan er snel geschakeld worden en kunnen aanpassingen moeiteloos doorgevoerd worden.

De specialisten van Motrac/RLS adviseren u graag vrijblijvend over de juiste inzet van geautomatiseerde opslag, orderpicken en goederentransport. Er wordt gekeken naar uw persoonlijke situatie, naar uw wensen en behoeften en naar wat financieel rendabel is.

Volledige geautomatiseerd warehouse of deelfacetten in kleiner of manueel magazijn?

Afhankelijk van uw wensen en behoeften worden uw warehouse en logistiek proces ingericht. Motrac ondersteunt u bij relatief eenvoudige en kleinere implementaties in magazijnen tot en met compleet geautomatiseerde warehouses.

Werkwijze

Gratis vooronderzoek: analyse, 3D concept tekening én budgetindicatie

De warehouse specialisten van Motrac starten met een vooronderzoek waarbij de volgende onderdelen aan bod komen:

 • Data-analyse
 • Prognose van de toekomst van voorraadcijfers en artikelen
 • Digitale 3D concepttekening van uw warehouse
 • High-level budgetindicatie

De data-analyse, prognose, digitale 3D concepttekening en high-level budgetindicatie zijn geheel kosteloos. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn met uw warehouse? Vraag dan een gratis vooronderzoek aan!

De opbouw- en testfase

Na het vooronderzoek, volgt de opbouw in het warehouse, gevolgd door een testfase. Elk project krijgt een eigen sitemanager toegewezen die de implementatie begeleidt. De operators worden getraind zodat zij goed met het nieuwe warehouse management systeem overweg kunnen. Wat kan Motrac/RLS voor u betekenen in deze fase van uw warehouse automatisering:

 • Levering van alle warehousemateriaal
 • Binnenshuis ontwikkeling van de warehouse software
 • Warehouse software afstemmen op het bestaande of nieuwe warehouse management systeem (WMS)
 • 24/7 Onderhoudsservice

Onder de levering van warehousemateriaal wordt verstaan het leveren van magazijnkranen, AutoStore (Lalesse) en diverse geautomatiseerde magazijntrucks (AGV’s). Maar ook conveyor systemen, elektrische vorkheftrucks en verschillende typen magazijnstelllingen (racking). Het leasen of huren van bepaalde warehousematerialen behoort ook tot de mogelijkheden.

Wilt u persoonlijk advies over een oplossing op maat voor uw logistieke uitdagingen?

Maak een vrijblijvende afspraak met een logistiek expert voor een oriënterend gesprek. Zo kunnen wij samen kijken of uw warehouse klaar is voor de toekomst!