AutoStore: innovatief opslag- en orderpicksysteem

De voordelen van een warehouse met AutoStore-integratie:
 • Verdubbeling (of meer) huidige capaciteit
 • Energiebesparing
 • Sneller en efficiënter orderpicksysteem
Ook uw warehouse capaciteit vergroten? Neem nu contact met ons op!
AutoStore;

Wat is AutoStore?

AutoStore is een innovatief automatisch opslag- en orderverzamelsysteem. Het systeem brengt op een compacte en efficiënte manier goederen naar een persoon. Op z’n Engels wordt deze technologie ook wel een ‘goods-to-person system’ genoemd.

Verdubbeling capaciteit warehouse

Een magazijn zonder automatisering is opgebouwd uit stellages en wandelgangen. Die wandelgangen zijn noodzakelijk voor een werknemer om bij de goederen in de stellages te komen.

De AutoStore-oplossing heeft géén wandelgangen nodig. Alle goederen worden in kunststof bakken verzameld, die als kubussen op elkaar en naast elkaar staan in een aluminium grid. Bovenop de kubussen werken robots. Deze robots halen de goederen uit de juiste kunststof bakken.

Benodigde vloeroppervlak met traditionele legbordstellingen
Een traditionele magazijninrichting zonder AutoStore

Autostore heeft slechts een kwart van het vloeroppervlak nodig
AutoStore vermindert de hoeveelheid vereiste ruimte met 75%

Het grote verschil is dus dat u bij de AutoStore-oplossing enorm veel ruimte bespaart, doordat wandelgangen niet langer nodig zijn. Hierdoor kan de capaciteit van uw huidige magazijn door de integratie van het AutoStore-systeem eenvoudig verdubbeld of zelfs verviervoudigd worden.

Hoe werkt AutoStore?

Het systeem kan ingebouwd worden in elke ruimte, zolang er maar een vlakke vloer is. Er wordt een aluminium grid gebouwd, waarbinnen kunststof bakken passen. Deze kunststof bakken worden in het grid op elkaar en naast elkaar gestapeld. Bovenop het grid rijden robots. Deze robots worden door een radio aangestuurd.

Sneller & efficiënter orderpicksysteem

Wanneer een robot een opdracht krijgt (een order), gaat hij op zoek naar de juiste kunststof bak. Deze haalt hij op en levert hij af bij een werkstation. Hier haalt een medewerker de goederen uit de bak, waarna een robot de kunststof bak weer terugbrengt. Deze komt weer bovenaan in het ‘kubushuis’.

Dit betekent dus dat goederen die vaak gevraagd worden, automatisch bovenin het grid komen en minder verkochte producten onderin. Op die manier kunnen orders steeds sneller opgehaald worden. Zo worden de orderpicktijden korter en kunt u sneller leveren!

Energiebesparing door robots

Een robot kan nooit ziek worden, maar mocht er een uitvallen, dan gaat het systeem gewoon door. Daarnaast zijn de robots enorm energiezuinig. Zo verbruiken tien robots net zoveel energie als één stofzuiger. En een robot heeft geen licht nodig, dus het licht in uw warehouse kan ook uit. Nog meer energiebesparing!

Zelf zien hoe AutoStore werkt binnen een warehouse? Bekijk dan deze video over AutoStore in de praktijk:

Voordelen AutoStore

Nog even kort op een rij wat de voordelen zijn van AutoStore in uw warehouse:

 • Verdubbeling (of meer) huidige capaciteit
 • Energiebesparing
 • Sneller en efficiënter orderpicksysteem
 • Orderpickfouten praktisch onmogelijk
 • Eenvoudig uit te breiden
 • Te integreren in bestaande magazijnen

Daarnaast is de technologie te koppelen met vrijwel alle Warehouse Managementsystemen en kan het veelal eenvoudig binnen huidige warehouses geïntegreerd worden.

Weten hoe u AutoStore kunt integreren in uw warehouse? Neem vrijblijvend contact op met onze logistiek expert!

Voor wie is AutoStore interessant?

Doordat AutoStore zo compact, flexibel en schaalbaar is, is het uitermate geschikt voor bedrijven waarbij de benodigde opslagcapaciteit, of de vraag naar goederen, snel kan veranderen. Zo is de technologie uitermate geschikt voor e-commerce warehouses.

Is er extra opslagcapaciteit nodig? Dan kunt u met AutoStore eenvoudig extra bakken toevoegen. Is er juist meer ordercapaciteit nodig? Dan kunt u extra robots of werkstations toevoegen en zo aan de extra vraag voldoen.

AutoStore wordt wereldwijd gebruikt

AutoStore wordt overal ter wereld gebruikt, in vele industrieën. Het is een product van zeer hoge kwaliteit.

Het opslag- en orderverzamelsysteem AutoStore kan met álle warehousesystemen verbonden worden. De technologie interageert ook met alle andere modules.

De module wordt gebouwd voor vandaag, maar is eenvoudig uit te breiden voor de toekomst! Wordt de capaciteit in uw warehouse wel voldoende benut? Onze expert logistiek kijkt graag samen met u naar de mogelijkheden!

Waarom kiezen voor AutoStore bij Motrac?

MotracLinde neemt alle zorgen van u weg. Wij zullen al onze ervaring en kennis investeren om zo samen met u het meest optimale en efficiënte warehouse in te richten. Bij Motrac krijgt u:

 • 60 jaar ervaring
 • Warehouse expertise
 • Totaalleverancier
 • 24/7 Service

60 jaar ervaring

In 60 jaar waarin wij in de automatiseringstechnologie werkzaam zijn, hebben wij unieke kennis en expertise opgedaan. Deze combinatie van jarenlange ervaring en kennis zetten wij in om uw ambities waar te maken.

Warehouse expertise

Wij adviseren u over efficiëntere processen, optimaal Fleet Management en geautomatiseerde warehouse oplossingen. Dit doen wij in samenwerking met RLS (Reesink Logistic Solutions). Op die manier kunnen wij u optimaal adviseren.

Totaalleverancier

Wij verzorgen alles in eigen beheer. Zo heeft u slechts één aanspreekpunt en partner voor uw warehouse. Wij adviseren én installeren de complete inrichting, bieden diverse modellen magazijntrucks en heftrucks en zorgen voor de juiste automatiseringssystemen. Zo functioneert uw warehouse optimaal!

24/7 Service

Service vinden wij enorm belangrijk. Daarom bieden wij u 24 uur per dag, 7 dagen in de week service. E-commerce staat namelijk nooit stil, daarom zijn wij er ook altijd voor u. Wij bieden nationale dekking, hebben vakbekwame monteurs en betrouwbare hulp op afroep. Wij staan altijd voor u klaar!

Zelf de voordelen van AutoStore én Motrac ervaren? Vraag nu een vrijblijvend gesprek aan met onze logistiek expert en kijk hoe we uw warehouse kunnen optimaliseren!