Drone voor voorraadinventarisatie

  • Innovatieve inventarisatie
  • Minder telfouten
  • Bespaar kostbare tijd
Een drone integreren in uw warehouse? Laat u adviseren!
Linde Drone in een magazijn;

Hoe werkt de drone binnen een warehouse?

De Linde-drone is gekoppeld aan een automatische magazijntruck. Het apparaat kan niet verdwalen, omdat het een directe koppeling met de truck heeft. Daarnaast is de drone op die manier ook altijd voorzien van energie.

De drone is ongeveer een halve meter groot en heeft zes rotors. De drone heeft een barcodescanner, afstandsmeter en een camera aan boord. Van de onderste palletlocatie maakt de drone een foto. Daarna scant hij de codes van de opgeslagen goederen, door zich naar boven te verplaatsen langs de stellingen.

Eenmaal boven, verplaatst de automatische magazijntruck zich naar links of rechts. De drone werkt dan van boven naar beneden de volgende rij binnen de magazijnstelling af.

Als een stelling afgewerkt is, vliegt de drone mee met de magazijntruck naar de grond. De truck verplaatst zich en de drone gaat dan mee. Bij de volgende stelling begint het proces opnieuw.

Alle gegevens worden per magazijnstelling opgeslagen. Via de software wordt de positie van het rack, inclusief de productfoto en de bijbehorende barcode getoond.

Wat kan de Linde drone?

De drone kan op een eenvoudige manier voorraden tellen. Dit is ook direct het grote voordeel van het integreren van een drone binnen uw warehouse.

Met een drone kunt u met relatief weinig kosten en weinig tijdsinspanning uw voorraden controleren. De drone kan namelijk constant doorwerken, ook na werktijd en op dagen dat er normaal gesproken niet gewerkt wordt.

Een ander voordeel van het werken met een drone voor het tellen van uw voorraad is dat de kans op foutieve controles een stuk kleiner is.

Kortom, met het gebruik van een drone binnen uw warehouse kan u de inventarisatie van uw voorraad extreem vergemakkelijken.

Linde-drone
Linde-drone-2

Innovatieve koppeling

De integratie van de drone binnen het warehouse is een innovatieve koppeling tussen de drone, de ‘Flybox’, en een AGV (Automated Guided Vehicle). Door deze koppeling worden twee uitdagingen die het gebruik van een drone binnen een warehouse belemmeren opgelost.

Door de koppeling van de drone aan de magazijntruck is de voeding geen probleem meer. Daarnaast is gps-ontvangst vaak niet mogelijk in een warehouse. Deze innovatie maakt gebruik van geonavigatie. De truck zendt de oppervlaktecoördinaten uit, waardoor het systeem altijd exact weet waar de drone zich bevindt. De hoogte van de drone wordt gemeten door de hoogtesensor die in de drone is geïnstalleerd.

Een drone in uw warehouse integreren?

De drone wordt als extra optie aangeboden bij AGV's (Automatische Gestuurde Voertuigen). Wilt u weten hoe een drone u kan helpen bij de inventarisatie van uw voorraad? Neem contact op met een van de warehousespecialisten van Motrac.