Fleet Management Systeem: verbeter uw rendement

 • Verbeterde veiligheid
 • Minder schades
 • Verlaging kosten
Ook uw bedrijfsrendement verbeteren?
Fleet Management systeem;

Wat is Fleet Management?

Fleet Management is het beheer van transportmiddelen binnen een bedrijf. Door het gebruik van een Fleet Management Systeem krijgt u inzicht in het gebruik van de transportmiddelen.

Zo kunt u zien:

 • Wie er wanneer op welke (hef)truck rijdt
 • Hoe het voertuig gebruikt wordt
 • Wat de productiviteit van het voertuig is

De meest bekende functie van Fleet Management is het tracken van voertuigen. Vaak werkt deze functie op basis van gps. Via de gps-functie kunnen veelal ook andere gegevens doorgegeven worden, zoals de snelheid, de rijrichting en de exacte locatie van het voertuig.

Door de inzet van Fleet Management krijg u meer inzicht in de kosten die gemaakt worden voor logistiek en transport. U kunt chauffeurs met elkaar vergelijken, evenals verschillende afdelingen en processen, ook wanneer deze zich op verschillende locaties bevinden. Zo kunt u uw processen optimaliseren waardoor u de kosten voor transport en logistiek kunt minimaliseren.

“Met Connect Desk registreren we het gebruik en de productiviteit van al onze magazijntrucks in Nederland; zo krijgen we inzicht in de gehele vloot en gebruiken we de data om de trucks efficiënter in te zetten.”
- Henk Gerards -
Director Operations Benelux voor Contract Logistics bij GEODIS in Venlo

Waarom een Fleet Management-systeem?

De kosten van transport en logistiek zijn een belangrijk onderdeel binnen de bedrijfsvoering. Wanneer u deze kosten kunt reduceren, betekent dat u tegen scherpere tarieven kunt opereren, of meer winst kunt draaien.

Daarnaast zorgt een Fleet Management Systeem ook nog eens voor een optimaal beheer van uw truckvloot. Zo maakt u op de juiste momenten de juiste keuze voor bijvoorbeeld onderhoud en nieuwe investeringen in uw vloot.

Belangrijk is te weten dat een Fleet Management Systeem een hulpmiddel is en absoluut niet een middel om medewerkers te controleren. Het systeem helpt mensen en systemen beter en prettiger samenwerken en optimaliseert uw bedrijfsvoering!

Wat kan ik met Fleet Management Software?

Met Fleet Management Software bent u in staat om de logistieke processen, taken en gebeurtenissen met alle soorten trucks te managen. Motrac maakt gebruik van Linde Connect Desk.

Met deze software kunt u eenvoudig uw voertuiginventaris bijhouden. Zo weet u precies welk aantal en type trucks in uw bedrijf aanwezig zijn. Daarnaast wordt zowel routine als ad-hoc onderhoud aan uw vloot door de software gemonitord en ingepland.

Ook registreert de Fleet Management Software rijbewijzen en certificaten, voertuigverzekeringen, registraties en belastingen. Zo kunt u met de software de kosten analyseren, beheren én optimaliseren!

Daarnaast is een groot voordeel van Connect Desk dat iedere gereden schade automatisch geregistreerd wordt. Zo neemt het ownership van uw chauffeurs toe en neemt het aantal schades af.

Wilt u weten hoe u Fleet Management Software binnen uw warehouse kunt integreren? De specialisten van Motrac adviseren u graag!

“Voordeel van Connect Desk is dat iedere gereden schade automatisch geregistreerd wordt. Onze schades zijn drastisch afgenomen; we zien dat onze chauffeurs het ownership serieus nemen.”
- Jan Leuwerink -
Supervisor Logistiscs Supply Chain bij AkzoNobel

Voordelen van Fleet Management voor het bedrijf

Door de inzet van een Fleet Management Systeem kunnen werkzaamheden effectiever ingepland worden, waardoor logistieke tijden geminimaliseerd worden. Dit komt bijvoorbeeld ten goede aan de orderpick snelheid en levertijd van goederen.

Daarnaast kunt u het systeem ook gebruiken om de truckvloot energiezuiniger te laten rijden. U kunt via het systeem zien wie bijvoorbeeld het zuinigst en veiligst gereden heeft. Tevens bespaart u op brandstofkosten. De integratie van een Fleet Management Systeem kan u al snel 10% voordeel aan brandstofkosten opleveren!

Kortom, het gebruik van een Fleet Management Systeem betekent de volgende voordelen:

 • Truckvloot optimalisatie
 • Veiliger rijden
 • Brandstofkosten reductie
 • Verbeterde vloot planning
 • Terugdringen kosten (te laat) onderhoud
 • Minder schades

Dit zorgt ervoor dat u meer rendement haalt uit uw bedrijf door de inzet van een Fleet Management Systeem.

Voordelen Fleet Management voor het personeel

Niet iedereen staat direct te juichen wanneer u aankondigt gebruik te gaan maken van Fleet Management Software. Belangrijk is het daarom om ook de voordelen van de software naar uw werknemers te communiceren. En dan niet enkel de bedrijfsvoordelen, maar ook de voordelen voor de werknemers zelf.

De integratie van een Fleet Management Systeem zorgt voor medewerkers voor veiligere ritten, minder stress én minder overuren. Het systeem zorgt ervoor dat de juiste medewerker, met de juiste certificaten op het juiste transportmiddel zit.

Daarnaast kunt u met het systeem inzichtelijk maken welke medewerker het veiligst en zuinigst gereden heeft. Een leuke en maatschappelijk verantwoorde bedrijfscompetitie!

Wilt u weten hoe u Fleet Management Software binnen uw warehouse kunt integreren? De specialisten van Motrac adviseren u graag!