Warehouse uitdagingen

Worstelt u met één of meerdere van onderstaande uitdagingen in uw warehouse? U bent helaas niet de enige.
  • Te weinig of te duur personeel?
  • U worstelt met ruimtegebrek?
  • Er worden te veel pickfouten gemaakt?
  • Kostbare schadegevallen?
Warehouse uitdagingen;

De 4 grootste warehouse uitdagingen

1. Personeelstekort en hoge personeelskosten

Het is een uitdaging waar veel bedrijven mee geconfronteerd worden: een tekort aan personeel. Aan de ene kant zijn er niet genoeg gekwalificeerde medewerkers te vinden, en aan de andere kant is er een flink verloop. Door processen (deels) te automatiseren, snijden warehouses flink in de arbeidskosten. AGV’s, zelfstandig opererende magazijntrucks, kunnen een oplossing bieden.

2. Gebrek aan ruimte: elke vierkante meter telt

Maakt u optimaal gebruik van uw vloeroppervlak? Wilt u flexibel kunnen omgaan met ruimte? Enkele kleine aanpassingen in uw warehouse kunnen al een substantieel verschil maken.

Andere opties zijn de inzet van (deels) geautomatiseerde magazijntrucks of oplossingen zoals de Lalesse magazijnkranen, die hoog en in gekoelde omgevingen kunnen werken. Heeft u in uw magazijn opslag van dozen of kleine, losse goederen? In zo’n situatie kan AutoStore een oplossing zijn.

3. Pickfouten: onnodige retouren

Pickfouten zijn een flinke kostenpost. Een foutief gepickt order moet door de klant teruggezonden worden, of opgehaald. De geretourneerde order moet verwerkt worden. Soms bedraagt de kost van het retourproces meer dan de marge op het product. Daarnaast is een incorrect geleverd order een negatieve beleving voor de klant.

Automatiseren kan het aantal pickfouten reduceren naar nagenoeg nul. Welke oplossing voor u geschikt is en past bij uw business hangt onder andere af van de investeringsruimte, het beschikbare vloeroppervlak en uw goederen.

4. Kostbare schades

Veel schades ontstaan door botsingen. Niet alleen een truck of stelling wordt beschadigd, de lading is ook vaak kapot en dus onverkoopbaar. Automatiseren zorgt voor standaardprocessen, vaste routes en bewegingen en dus minder schadegevallen. Oplossingen zoals magazijnkranen, AGV’s of miniloads zijn een optie om schadegevallen te minimaliseren.

Een passende oplossing onderzoeken loont

Automatiseren. Robots. AutoStore. Vaak gehoorde termen binnen de logistieke sector. Automatiseren in een hot topic. U vraagt zich wellicht af of het voor u ook noodzakelijk is om te onderzoeken of automatiseren voor u ook kan lonen.

Voor grote en kleinere bedrijven

Onze ervaring leert dat de beslissing om te automatisering niet zozeer afhangt van bedrijfsgrootte of de mate waarin een magazijn al geautomatiseerd is.

Automatiseren en (her)inrichten is maatwerk

Welke fase en manier van (her)inrichten en automatiseren het beste bij uw situatie past, is afhankelijk van uw product of dienst, de benodigde handlingssnelheden, de hoogte van het gebouw, de investering en de doelstellingen.

Vaak is delen van de operatie automatiseren een goede optie om verbeterstappen te zetten. Alle projecten zijn uniek en op maat. Niet alle oplossingen zijn geschikt voor alle warehouses of magazijnen. Na een vrijblijvend en oriënterend gesprek met een van onze experts wordt snel inzichtelijk wat uw mogelijkheden zijn. Daarna volgt, desgewenst, een diepgaand onderzoek waarbij onze ingenieurs betrokken worden.