EuroFruitPorts plukt de vruchten van een succesvolle samenwerking met Tennant

Eind 2012 besloot het Antwerpse havenbedrijf Euroports de handen in elkaar te slaan met de Franse fruitproducent Compagnie Fruitière. Samen investeerden ze in een nieuwe terminal in de Antwerpse haven met de welklinkende naam EuroFruitPorts. Op kaai 1207 behandelt de nieuwe joint-venture op temperatuur gecontroleerd fruit, hoofdzakelijk afkomstig uit West-Afrika. Aan het hoofd van deze onderneming staat sinds de oprichting een rasechte Antwerpenaar: Peter Tops. Hij vertelt over dit succesvolle project én over de samenwerking met Motrac, leverancier van de reinigingstoestellen. 
Food sector Tennant boot;
TOT 200.000 PALLETTEN PER JAAR
“Met EuroFruitPorts behandelen we gemiddeld 4.500 palletten per week, hoofdzakelijk gevuld met Afrikaans fruit uit landen als Ghana, Ivoorkust, Kameroen en Senegal”, steekt Peter meteen van wal. “Onze belangrijkste goederen zijn bananen en ananassen, maar wij doen ook een degelijk volume aan mango’s, aardappelen en tomaten. Al die producten worden bij ons gelost uit schepen en containers op houten palletten.”

DE HYGIËNISCHE UITDAGINGEN
“Die Afrikaanse palletten zijn verre van topkwaliteit”, geeft Peter aan. “Onze opslagplaats ligt bij elke levering dan ook vol versplinsterd hout. Zo een pallet krijg immers heel wat trekken tijdens het transport. Bovendien is onze terminal gelegen in een stofrijke omgeving, te wijten aan de activiteiten van de terminal naast ons. Bijgevolg steken we heel wat tijd en energie in het reinigen van onze 13.500m² grote opslagplaats. We bevinden ons tenslotte in de voedingsindustrie en ik sta er dan ook op dat alles met de nodige hygiëne wordt aangepakt, iets wat er bij onze jongens vanaf dag één wordt ingepeperd.”
DE OPLOSSINGEN VAN MOTRAC
Leveranciers uitkiezen doet men bij EuroFruitPorts voornamelijk op basis van productkwaliteit, betrouwbaarheid, service na verkoop en leveringstermijn. Men gelooft er ook sterk in de toegevoegde waarde van langetermijnrelaties. De goede contacten van de afgelopen jaren vanuit de Euroports Group met Motrac zorgden ervoor dat centrale aankoper Hanno Hagen ook voor EuroFruitPorts ging aankloppen bij de voor België exclusieve distributeur van het Amerikaanse Tennant.

Hanno: “Ondanks het feit dat we ervan uit gingen dat we een droge veegmachine nodig hadden, wist de vertegenwoordiger van Motrac ons al snel iets bij te brengen. Hij was er immers rotsvast van overtuigd dat de soepele Tennant M20 schrobveegmachine, die zowel schrobt (nat) als veegt (droog), het beste resultaat zou opbrengen. En hij had gelijk.”

Peter treedt hem daarin bij. “De machine zorgt ervoor dat er na het schrobben geen enkele vorm van residue meer blijft liggen. Alle houtsplinsters verdwijnen als sneeuw voor de zon, net zoals het ellendige stof. Bovendien zorgt de sterke zuigkracht van de machine er ook voor dat de gereinigde oppervlakte instant weer kurkdroog aanvoelt, zodat de magazijntrucks perfect hun ding kunnen blijven doen. We zijn de vastberadenheid van de Motrac vertegenwoordiger dan ook dankbaar. Hij is immers drie-vier keer komen demonstreren met verschillende machines. Het productaanbod heeft Hanno zelfs overtuigd om ook nog een speciale corrosiewerende M30 aan te schaffen voor de meststoffenafdeling van Euroports.”
Logo_website

Transport en logistiek

CEVA Logistics stelt een duurzame reiniging voorop

‘Ons reinigingsteam blijkt zeer tevreden te zijn, in het bijzonder over het comfort van de toestellen, maar ook over de efficiënte reiniging die ze bieden.’

Logo DB Schenker case Tennant

Transport en logistiek

DB Schenker houdt haar magazijn kraaknet met Tennant

‘We ervaren Tennant als een vernieuwend, sterk merk, met de nadruk op gebruiks- en onderhoudsvriendelijkheid.’

logo casa

Non-Food

Tennant is helemaal thuis bij Casa

‘Het zijn de gebruikers die vanuit de demonstratie en de praktijktesten de voorkeur hebben gegeven aan deze toestellen van Tennant.’