Provincie West-Vlaanderen reinigt duurzaam met Orbio

Het pittoreske Brugge is niet alleen een toeristische trekpleister, maar tevens de thuisbasis van het West-Vlaamse provinciebestuur. Hier worden de belangen van de provincie beheerd en wordt beslist over grondgebonden bevoegdheden die de gemeentegrenzen overschrijden. Het merendeel van de provinciale diensten is ondergebracht in provinciehuis Boeverbos, waaronder de dienst accommodatie. Deze ondersteunt de beleids- en beheersdomeinen van het provinciebestuur en heeft daarnaast een externe focus in de vorm van een provinciale uitleendienst. 
Provincie West-Vlaanderen;
LOGISTIEKE UITDAGING
Het provinciehuis is een openbare instantie, waar voortdurend bezoekers over de vloer komen om beroep te doen op de verschillende diensten. Het gebouw bevat ook meerdere vergaderzalen die voortdurend in een vlekkeloze staat moeten zijn.

Diensthoofd accommodatie Nele Deprez: ‘Als overheidsinstantie moeten we het goede voorbeeld geven en een duurzaam beleid is dan ook van het grootste belang. De reiniging van onze gebouwen is een belangrijk onderdeel van ons takenpakket, en duurzaam reinigen staat hoog op onze prioriteitenlijst. Daarnaast moeten we er ook voor zorgen dat we zeer efficiënt te werk gaan, ook op het vlak van kosten. We werken uiteindelijk met het geld van de belastingbetaler, en verbinden ons ertoe hier op een verantwoorde manier mee om te gaan.’
 
DE OPLOSSING VAN MOTRAC
Na het vastleggen van de precieze noden van de dienst accommodatie werd 1.000 liter Orbio geleverd, de detergentvrije reinigingsoplossing van Tennant die ontstaat uit elektrolyse van water en zout.

‘We hebben de Orbio watertechnologie ingezet voor alle types reiniging waarvoor we voordien klassieke schoonmaakmiddelen gebruikten. We hebben ook de proef op de som genomen met oude vlekken in een tapijt, en waren aangenaam verrast toen bleek dat we deze met Orbio wél verwijderd kregen, in tegenstelling tot met de klassieke oplossingen. Deze technologie past ook perfect in ons duurzaam beleid. Doordat er geen residu overblijft, verkleinen we niet enkel onze ecologische voetafdruk, maar verbeteren we ook de luchtkwaliteit voor onze medewerkers en bezoekers.’ 

Na de testfase werd besloten om een centraal Orbio-producerend os3 toestel aan te kopen, aangevuld met drie satelliettoestellen waarmee het reinigingsmiddel ook in de andere gebouwen ter plekke kan worden aangemaakt. Daarnaast werd ook een E5 tapijtextractiemachine aangekocht, aangezien bleek dat de vloerbekleding hiermee veel sneller en eenvoudiger kon worden gereinigd. 

EN WAT VINDEN DE GEBRUIKERS ERVAN?
‘Toen we de Orbio-technologie introduceerden, waren er aanvankelijk enige twijfels bij ons reinigingsteam. De idee dat water en zout zouden volstaan om vlekken te verwijderen, bleek moeilijk te geloven. Inmiddels zijn onze gebruikers echter zeer enthousiast over Orbio. Ze hebben zich laten overtuigen door de uitstekende resultaten en de eenvoudige werkwijze.’
 
Logo Bredene

Overheidsinstellingen

Recyclagepark Bredene gaat met Tennant in zee

“We waren van mening dat de S20 de beste keuze zou zijn, als onderhoudsvriendelijk, degelijk toestel met een hoge reinigingskwaliteit."

Logo stad Namen

Overheidsinstellingen

Drie elektrische veegmachines in Namen: propere straten, minder hinder!

Drie elektrische veegmachines in Namen: propere straten, minder hinder!