5 aandachtspunten bij buitenreiniging

Schoonmaken in de buitenlucht kan aangenaam zijn, maar het kan ook enkele uitdagingen met zich meebrengen – zoals weersomstandigheden die niet altijd gunstig zijn. Toch is het belangrijk om ook het buitenterrein proper te houden. Dit verbetert niet alleen het imago van uw onderneming, maar verkleint ook de kans dat vuil zijn weg naar binnen vindt. Om u daarbij te helpen, lijsten we hieronder 5 aandachtspunten op voor een consistente buitenreiniging. 
Buitenreiniging 1;

1. Kijk rond alsof het uw eerste bezoek is

Ervaring heeft zeker zijn voordelen, maar wanneer u aan een bepaald terrein gewend geraakt bent, kan het al eens gebeuren dat bepaalde gebieden over het hoofd worden gezien. Een goede manier om dit te voorkomen is om zich in te beelden dat u een nieuwe bezoeker bent die de omgeving voor de eerste keer ontdekt. Kijk met een frisse blik naar alle parkeerplaatsen en opritten, trottoirs, patio's en ingangen, en probeer u te bedenken welke zaken een buitenstaander in het oog zouden kunnen springen.

2. Kies eerst voor een droge reiniging

Begin uw reiniging met een goede, stevige bezem of met een veegmachine. Door uw terrein van vuil en afval (verpakkingen, blaadjes van de bomen etc.) te ontdoen, verbetert u het uitzicht ervan én bereidt u het voor op een eventuele verdere reiniging met een hogedrukreiniger of een veegschrobmachine.

Buitenreiniging 2

3. Hou rekening met het type ondergrond

Uit welk materiaal uw ondergrond ook bestaat: elke oppervlakte zal regelmatig onderhouden en gereinigd moeten worden. Beton is doorgaans beter bestand tegen de omstandigheden buiten dan asfalt, maar vertoont ook sneller kleine vlekken en vereist daardoor een aanpak die meer op ontvetten gericht is. Asfalt daarentegen vertoont die vlekken niet zo snel, maar is sneller aan vervanging toe. Op beide ondergronden kan een veegschrobmachine voor buitengebruik een geweldig hulpmiddel zijn om de totale werktijd voor een grondige schoonmaakbeurt te verminderen.

4. Denk aan uw ecologische voetafdruk

Hogedrukreiniging is een effectieve manier om veel van de buitenoppervlakken te reinigen waar reinigingsteams verantwoordelijk voor zijn. Er is echter één probleem: er is water voor nodig, véél water. Gelukkig kunt u uw waterverbruik doen afnemen door gebruik te maken van Tennant's ec-H2O™ technologie: vanuit een beperkte hoeveelheid leidingwater creëert u hiermee een zuurstofrijke, elektrisch geladen oplossing die doeltreffend reinigt, geld bespaart, de veiligheid verbetert en de impact op het milieu vermindert.

5. Kies voor de juiste reinigingsoplossing

Zoals in het 3de onderdeel vermeld werd, kan beton gevoelig zijn voor lelijke vlekken, en deze kunnen soms moeilijk weg te werken zijn – denk maar aan diverse types olie. In sommige gevallen kan een verdunning met azijn volstaan om deze vlekken weg te werken, maar in andere gevallen moet u misschien een beroep doen op een ontvetter. Onze Tennant veegschrobmachines kunnen u helpen bij het grondig reinigen van allerlei oppervlakken, vraag dus zeker onze experts om advies om te weten te komen welke oplossing u nodig heeft voor welk type vlekken.

Tip! Indien u voor chemische reinigingsmiddelen kiest: denk eraan dat u deze altijd eerst kleinschalig moet testen vooraleer u ze op een grote oppervlakte inzet, en dat u de apparatuur steeds exact moet gebruiken zoals is aangegeven.

Buitenreiniging 3