Vijf essentiële elementen om een harde vloer te reinigen

Of het nu gaat om een kleine handelszaak, een groot winkelcentrum of een openbare instelling: een zuivere vloer is vitaal om een positieve indruk achter te laten bij klanten of bezoekers. Ook het tegendeel is waar: in een wereld waarin het merendeel van de mensen deel uitmaakt van sociale medianetwerken of actief is op recensiewebsites, wordt een slechte indruk snel met anderen gedeeld. Door consequent vijf essentiële elementen toe te passen, verzekert u zichzelf van een zuivere harde vloeroppervlakte waarop zowel klanten als bezoekers met het volste vertrouwen ontvangen kunnen worden. 
5 essentiële elementen van een harde vloerreiniging met Tennant;
Matten 
Matten vormen de eerste verdedigingslinie tegenover het opstapelen van stof en puin. Matten die aan de ingang van een ruimte worden geplaatst, kunnen de hoeveelheid vuil binnenin tot wel 80% reduceren. Aangezien hierin veel vuiligheid wordt opgestapeld, is het belangrijk om een regelmatige vervanging in de planning op te nemen.

Stof wegvegen
Het is belangrijk dat stof op dagelijkse basis verwijderd wordt, en de meest eenvoudige methode is nog steeds om dit manueel weg te vegen met een borstel.  Dit is echter een stap die vaak wordt overgeslagen, terwijl het onmiskenbare voordelen oplevert. Door het stof manueel te verwijderen, kan dit niet worden opgenomen in de schrobborstels of dweilrubbers van een reinigingsmachine, zodat een optimale werking van deze toestellen niet in het gedrang komt. 

Schrobben
Om vlekken van een harde vloeroppervlakte te verwijderen, kan gekozen worden voor manueel schrobben of voor gebruik te maken van een schrobmachine. Terwijl kleine winkels vaak voor de eerste optie kiezen, is bij een grotere oppervlakte de keuze voor een schrobzuigmachine of veegschrobmachine aangewezen. Deze toestellen staan een snellere en waterbesparende reiniging toe, en zijn beschikbaar in verschillende modellen: klein of groot, achterloop of opzit etc.
Boenen
De beste manier om een vloer er als nieuw te laten uitzien, is ze op regelmatige basis te boenen. Door haar frequent met een boenmachine te behandelen, behoudt een vloer haar originele glans zonder beschadiging op te lopen.

5 essentiële elementen van harde vloerreiniging met Tennant

Vloerafwerking  
Als afwerking kunt u er ook voor opteren om minimaal eenmaal per jaar een diepe, herstellende reiniging uit te voeren. Voor de beste resultaten kunt u best kiezen voor een diepe schrobreiniging, waarbij de bovenlaag wordt verwijderd en een nieuwe laag wordt aangebracht. 

Op zoek naar het juiste materiaal om uw vloer er weer als nieuw te doen uitzien? Vraag het aan uw vertegenwoordiger of neem contact met ons op via het contactformulier