Uw arbeidskosten reduceren en gelijktijdig uw reiniging naar een hoger niveau tillen

Doordat ze 1 van de belangrijkste kostenposten vormen, worden arbeidskosten vaak in beschouwing genomen bij de zoektocht naar potentiële besparingen. Maar daarbij is het wel zeer belangrijk dat deze besparingen niet ten koste gaan van een gemotiveerd, efficiënt reinigingsteam. We lijsten daarom 3 manieren op waarmee u gelijktijdig arbeidskosten bespaart én uw schoonmaak naar een hoger niveau tilt.
T7 AMR warenhuis;

1. Kies voor innovatie en gebruiksvriendelijkheid

Om arbeidskosten tot een minimum te beperken, is het belangrijk dat uw medewerkers hun taken zo efficiënt mogelijk kunnen uitvoeren. Innovatieve technologieën en gebruiksvriendelijke machines zorgen ervoor dat uw reinigingsteam efficiënt kan werken, en betalen op die manier uw investering al snel terug.

Bovendien verhoogt u hiermee vaak ook de veiligheid van uw medewerkers en vermijdt u zo de kans op dure arbeidsongevallen. Auditieve en visuele waarschuwingssignalen reduceren de kans op ongevallen tot een minimum, en kwalitatieve droogelementen laten uw vloeren in een oogwenk opdrogen zodat u het risico op valpartijen door natte vloeren elimineert.

2. Investeer in trainingen voor uw personeel

Het klinkt paradoxaal, maar door te investeren in uw medewerkers, bespaart u op termijn op personeelskosten. U bevordert namelijk niet enkel de efficiëntie waarmee uw collega’s hun taken uitvoeren, maar zorgt er ook voor dat uw collega’s zich gewaardeerd voelen, en ze merken dat er aandacht wordt besteed aan hun verdere ontwikkeling. Op die manier bevordert u hun motivatie en zorgt u ervoor dat ze zich meer verbonden voelen bij uw onderneming, wat de kans verkleint dat op zoek moet worden gaan naar een / meerdere vervanger(s).

U kunt deze trainingen bovendien ook vaak digitaal laten verlopen, bv. door gebruik te maken van het Pro-Panel van Tennant. Deze beschikt over een on-board trainingsmodule met video’s die de verschillende gebruiksmogelijkheden visueel verduidelijken. Zo kan elke medewerker de machine zelfstandig leren kennen en dient u hiervoor geen trainer in te schakelen.

3. Bekijk de mogelijkheden van automatisatie

Er worden steeds meer mogelijkheden geboden op het vlak van automatisatie. De autonome reinigingsmachines van Tennant hoeven de te reinigen route slechts éénmaal aan te leren alvorens ze deze volledig zelfstandig kunnen reinigen.

Hierdoor kunnen uw medewerkers zich ondertussen met andere taken bezighouden en wint u als het ware een bijkomende medewerker die de productiviteit van uw team omhoog trekt.
 
19212FacilitytennantT7T380 Middel 2