Tips voor het reinigen en desinfecteren van uw vloer

Als importeur en distributeur van de Tennant reinigingsmachines, delen we graag onze expertise met u voor het schoonmaken en desinfecteren van grondoppervlakken. Virussen als Covid-19 kunnen op weinig-doorlatende vloeren tot wel 72 uren overleven, en het wordt dan ook aanbevolen om deze regelmatig te reinigen en met desinfecterende middelen te behandelen.
T500 retail;
Het verschil tussen reinigen en desinfecteren

Reinigen is het fysiek verwijderen van vuil, puin en organische substanties van een oppervlakte en betekent een belangrijke stap in het desinfectieproces. De Tennant schrobmachines (achterloop-, stand-on- of opzit-schrobzuigmachine of veegschrobmachine) zijn hiervoor het hulpmiddel bij uitstek, ook in de aanwezigheid van voorbijgangers. Ze brengen in een mum van tijd een reinigingsoplossing aan op de grond, en nemen deze vervolgens ook snel weer weg om glij- en valpartijen te voorkomen.

Vloeren desinfecteren houdt dan weer het gebruik van chemische oplossingen in om ziekteverwekkers te elimineren. Deze chemicaliën hebben tot 10 minuten inwerktijd nodig om hun werk te doen. Desinfecteren gebeurt na het reinigen van de oppervlakte op een moment dat de grondoppervlakte niet gebruikt wordt, aangezien de grond gedurende een langere periode vochtig zal blijven.
 

Tips voor het desinfecteren van de grond als bescherming tegen Covid-19
Verwijder losliggende stukken vuil, puin en andere elementen manueel voordat u de vloer reinigt.
Gebruik een schrobmachine van Tennant om zeker te zijn van een grondige vloerreiniging, waarbij hardnekkig vuil en organisch materiaal worden verwijderd, alsook de micro-organismes die hierin kunnen schuilgaan.
Wacht tot de grond volledig droog is en kies een betrouwbaar desinfectiemiddel dat werkt tegen Covid-19 en geschikt is voor uw type vloeroppervlak. 
Draag steeds geschikte persoonlijke beschermingsmiddelen wanneer u een desinfectiemiddel bereidt en gebruikt.
Bereid de desinfecterende oplossing voor volgens de aanwijzingen op het etiket. Volg de gebruiksaanwijzing zorgvuldig op – inclusief de contacttijden – om een maximaal effect te bereiken.
Beperk steeds het aantal voorbijgangers tot een minimum door het gebied duidelijk af te bakenen en zo glij- en valpartijen op de natte vloer te vermijden.
Breng het desinfectiemiddel aan met een verstuiver, een dweil of een Tennant schrobzuigmachine, in een gebruiksmodus waarbij de oplossing lang genoeg op de vloer aanwezig blijft. Bij gebruik van een Tennant schrobmachine:
o Stel de machine in op dubbel schrobben door het dweilrubber hoger te plaatsen of te verwijderen 
o Stel de machine in op de laagst mogelijke doorstroomsnelheid
o Verspreid het desinfectiemiddel over de gehele oppervlakte
Zorg ervoor dat het desinfectiemiddel gedurende de vereiste tijd op de vloer kan inwerken, en sta toe dat de oppervlakte uit zichzelf kan opdrogen.
Laat de resterende desinfectievloeistof onmiddellijk na gebruik uit de tanks lopen. Spoel het gebruikte materiaal af met water en verwijder eventuele productresten om chemische interactie te voorkomen. Zelfs bij verantwoord gebruik kunnen desinfectiemiddelen tot extra slijtage van een schrobmachine leiden, aangezien deze schadelijker zijn dan standaard reinigingsmiddelen. 

Reinigen en desinfecteren vloeren
 
Tips voor het schoonmaken en desinfecteren van Tennant schrobmachines
Door een schrobmachine te gebruiken voor het reinigen van besmette grondoppervlakken, kan deze ook zelf ziekteverwekkende organismes met zich meedragen. Tennant raadt dan ook aan om het gebruikte materiaal regelmatig te reinigen en te desinfecteren.  
Kijk op de labels na welke reinigings- of desinfectiemiddelen compatibel zijn met de machine. Sommige oplossingen kunnen namelijk corrosie van metaal, plastiek of rubber met zich meebrengen. 
Zorg voor een grondige reiniging van alle harde, niet-poreuze oppervlakken van de machine. Laat deze nadien uit zichzelf weer droog worden.
Breng nu het desinfectiemiddel aan en volg de richtlijnen goed op, bijvoorbeeld aangaande de inwerktijd. 
Indien sommige onderdelen moeilijk bereikbaar zijn, kan het nodig zijn om deze uit elkaar te halen en onder te dompelen in het desinfectiemiddel.
Spoel het materiaal af met water om alle resten van het desinfectiemiddel uit de machine te verwijderen. Let daarbij vooral op de schrobkop, het dweilrubber en andere onderdelen die gevoelig zijn voor chemische corrosie. Let er ook op dat u geen elektrische onderdelen van de machine besproeit.