Koninklijk Reesink N.V. rondt overname Pon Material Handling Europe af.

De afronding van de overname van Pon Material Handling Europe (PMH-E) door Reesink heeft vandaag plaatsgevonden. De overname werd aangekondigd op 14 juni 2013.
Royal Reesink logo
De afronding van de overname van Pon Material Handling Europe (PMH-E) door Reesink heeft vandaag plaatsgevonden. De overname werd aangekondigd op 14 juni 2013.

Kernpunten van de overname:
  • Door de overname wordt Reesink in een keer een grote Europese speler op het gebied van equipment
  • Vergroting van de internationale footprint
  • Synergievoordelen met bestaande activiteiten
  • Bijdrage aan de winst per aandeel
Bij deze overname zijn naast PMH-E (vanaf heden Reesink Material Handling Equipment) betrokken de ondernemingen Motrac Intern Transport B.V., Motrac Handling & Cleaning NV/SA en Pelzer Fördertechnik GmbH. Deze ondernemingen zijn distributeur van Linde Material Handling in Nederland, België en Duitsland. In België worden ook de reinigingsmachines van Tennant gedistribueerd. Daarnaast zijn Motrac Hydrauliek B.V. en Motrac Hydraulik GmbH onderdeel van de transactie. Zij zijn specialist op het gebied van hydraulische componenten en systemen van Linde Hydraulics en Bucher; techniek die ook veel wordt toegepast in machines voor de agrarische sector en grondverzet. 

Reesink groeit door deze overname naar een jaaromzet van ruim € 400 miljoen en circa 1.000 medewerkers. De overname sluit naadloos aan op het business model van Reesink, waarin verkoop van equipment van hoogwaardige kwaliteit en service centraal staan. De overgenomen ondernemingen leiden tot synergiemogelijkheden, die naar verwachting binnen afzienbare tijd kunnen worden benut. Deze liggen onder andere op het gebied van cross-selling, huur- en stuuractiviteiten (cross-renting) en het aanbieden van diverse financieringsconcepten (in samenwerking met financieringsmaatschappijen).

Gerrit van der Scheer (CEO Koninklijke Reesink):“Deze overname is een enorme stap in ons streven om een major full line distributor op het gebied van equipment te worden. Ook staan wij internationaal ineens een stuk sterker. De met elkaar overeenkomende cultuur en strategie, bieden een solide basis om optimaal van de aanwezige synergiemogelijkheden te profiteren en verder te groeien. De cultuur is er een van no-nonsense, met beide benen op de grond. In beide organisaties draait het om het serienummer en alles wat daarmee samenhangt, van after sales tot rental en financiering.”